Kupta Tiramisu (İpeksi Kremasıyla Hazırlardan Farksız Enfes) Tanımı İçin Malzemeler
2.5 su bardağı süt (500 ml)
1 türk kahve fincanı un
5-6 yemek kaşığı şeker
2yumurta sarısı
1paket vanilya
200 gram labne
1paket toz kremşanti
1paket kedi lisanı bisküvi
1 çay bardağı (Ufalanmış petibör bisküvi tercihe nazaran ben koydum )
Islatmak için;
1su bardağı süt
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı şeker
Üzerine;
Kakao (Meyve tercihe nazaran )
Kupta Tiramisu (İpeksi Kremasıyla Hazırlardan Farksız Enfes) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye sütü alalım ılıtalım. Başka bir kapta yumurta sarıları ve şekeri el çırpma teliyle rengini açalım karıştıralım ününü ek edelim çırpalım.
Katı hal olacak düşünce değil ısınan sütten bir kepçe ek edelim incelterek açalım karışımı süte yavaş yavaş karıştırarak ek edelim ocağın altını açalım karıştıralım kıvam alıp kaynayana denk karıştıralım vanilyayı ekleyelim karıştırıp.
Üzerine streçleyip, soğumasını bekleyelim.
Soğuduktan sonra üzerine tozşantiyi ekleyelim mikserle yüksek ayarında 1-2 dk çırpalım.
Labneyi ek edip kısa müddet çırpalım (Altındaki suyu eklemeyin sulanmaması için)
Kedi lisanlarını ıslatmak için kaseye şutu şekeri kahveyi ekleyip karıştırıp (Kuplarım büyük olduğu için uzun uzun kedi lisanlarını ayarlayıp kesip, ıslattım sizde ister küçük kesimler halinde bölüp ıslatabilirsiniz kuplarınıza göre)
Kedi lisanlarını ıslatıp kuplarına yerleştirelim üzerine kremamızdan ek edelim ortasına (Toz bisküvi kullandım isteğe bağlı) üzerine kremayı ekleyip soğuması için 2-3 dolaba kaldıralım.
Servis ederken üzerine kakao ekleyip, meyve ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun .
Kupta Tiramisu (İpeksi Kremasıyla Hazırlardan Farksız Enfes) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2.5 su bardağı süt (500 ml)
1 türk kahve fincanı un
5-6 yemek kaşığı şeker
2yumurta sarısı
1paket vanilya
200 gram labne
1paket toz kremşanti
1paket kedi lisanı bisküvi
1 çay bardağı (Ufalanmış petibör bisküvi tercihe nazaran ben koydum )
Islatmak için;
1su bardağı süt
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı şeker
Üzerine;
Kakao (Meyve tercihe nazaran )
Kupta Tiramisu (İpeksi Kremasıyla Hazırlardan Farksız Enfes) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye sütü alalım ılıtalım. Başka bir kapta yumurta sarıları ve şekeri el çırpma teliyle rengini açalım karıştıralım ününü ek edelim çırpalım.
Katı hal olacak düşünce değil ısınan sütten bir kepçe ek edelim incelterek açalım karışımı süte yavaş yavaş karıştırarak ek edelim ocağın altını açalım karıştıralım kıvam alıp kaynayana denk karıştıralım vanilyayı ekleyelim karıştırıp.
Üzerine streçleyip, soğumasını bekleyelim.
Soğuduktan sonra üzerine tozşantiyi ekleyelim mikserle yüksek ayarında 1-2 dk çırpalım.
Labneyi ek edip kısa müddet çırpalım (Altındaki suyu eklemeyin sulanmaması için)
Kedi lisanlarını ıslatmak için kaseye şutu şekeri kahveyi ekleyip karıştırıp (Kuplarım büyük olduğu için uzun uzun kedi lisanlarını ayarlayıp kesip, ıslattım sizde ister küçük kesimler halinde bölüp ıslatabilirsiniz kuplarınıza göre)
Kedi lisanlarını ıslatıp kuplarına yerleştirelim üzerine kremamızdan ek edelim ortasına (Toz bisküvi kullandım isteğe bağlı) üzerine kremayı ekleyip soğuması için 2-3 dolaba kaldıralım.
Servis ederken üzerine kakao ekleyip, meyve ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun .
Kupta Tiramisu (İpeksi Kremasıyla Hazırlardan Farksız Enfes) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı