Kupta Tiramisu Tanımı İçin Gereçler
Muhallebi için
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un (Çok tepeleme olmasın)
6-7 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Sonradan
2 dolu kaşık labne
1 paket kremşanti
Ortası için
Kedi lisanı
1 çay bardağı süt
1 silme yemek kaşığı granül kahve
Üzeri için
Kakao
Kupta Tiramisu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Muhallebi materyallerinin hepsi tencereye alınıp büsbütün karışana kadar çırpılır.
Ocağa alınıp fokurdayana kadar karıştırılır.
Kıvam alınca altı kapatılıp labne ve şantisi eklenip güzelce çırpılır.
Kuplara biraz muhallebi, üstüne sütlü kahveye batırılmış kedi lisanı, en son tekrar muhallebi ve soğuduktan sonra üzerlerine kakao serpilir.
Not: Bu tatlıyı 1 gece evvelce yapmanızı tavsiye ederim.
Muhallebi için
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un (Çok tepeleme olmasın)
6-7 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Sonradan
2 dolu kaşık labne
1 paket kremşanti
Ortası için
Kedi lisanı
1 çay bardağı süt
1 silme yemek kaşığı granül kahve
Üzeri için
Kakao
Kupta Tiramisu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Muhallebi materyallerinin hepsi tencereye alınıp büsbütün karışana kadar çırpılır.
Ocağa alınıp fokurdayana kadar karıştırılır.
Kıvam alınca altı kapatılıp labne ve şantisi eklenip güzelce çırpılır.
Kuplara biraz muhallebi, üstüne sütlü kahveye batırılmış kedi lisanı, en son tekrar muhallebi ve soğuduktan sonra üzerlerine kakao serpilir.
Not: Bu tatlıyı 1 gece evvelce yapmanızı tavsiye ederim.