Kupta Vişne Soslu Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao 25 gr
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Kreması için;
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
1 yemek kaşığı margarin
Vişne sosu için;
1 su bardağı vişne
1 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Arası için;
Muz
Damla çikolata yoksa kullanmayabilirsiniz
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Kupta Vişne Soslu Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikte kekimizi yapıyoruz. Bütün malzemeyi iyice pürüzsüz kıvam alacak şekilde çırpıp 180 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan keki rondodan geçiriyoruz. Beklemeye bırakıyoruz.
Kreması için ayrı bir tencerede vanilya kremsanti ve tereyağı hariç diğer malzemeleri koyup kıvam alana kadar karıştırıp kaynayınca ocaktan alıyoruz.
Vanilya, margarin ve krem şantiyi de ekliyoruz.
Kuplarımızı alıp önce krema sonra kek araya muz damla çikolata ekleyip tekrar krema koyuyoruz.
3 kat olan köstebek pastamızı soğumaya bırakıp vişne sosunu hazırlıyoruz.
Tüm malzemeleri ufak bir tencereye alıp kıvam alıncaya denk kısık ateşte karıştırıyoruz.
Kalınlaşan ve kıvam alan sosu ocaktan alıp kuplara eşit miktarda koyuyoruz.
Çok katı olmayacak zaten soğuyunca kıvamını alır o merak etmeyin.
Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Kupta Vişne Soslu Köstebek Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao 25 gr
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Kreması için;
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
1 yemek kaşığı margarin
Vişne sosu için;
1 su bardağı vişne
1 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Arası için;
Muz
Damla çikolata yoksa kullanmayabilirsiniz
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Kupta Vişne Soslu Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikte kekimizi yapıyoruz. Bütün malzemeyi iyice pürüzsüz kıvam alacak şekilde çırpıp 180 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan keki rondodan geçiriyoruz. Beklemeye bırakıyoruz.
Kreması için ayrı bir tencerede vanilya kremsanti ve tereyağı hariç diğer malzemeleri koyup kıvam alana kadar karıştırıp kaynayınca ocaktan alıyoruz.
Vanilya, margarin ve krem şantiyi de ekliyoruz.
Kuplarımızı alıp önce krema sonra kek araya muz damla çikolata ekleyip tekrar krema koyuyoruz.
3 kat olan köstebek pastamızı soğumaya bırakıp vişne sosunu hazırlıyoruz.
Tüm malzemeleri ufak bir tencereye alıp kıvam alıncaya denk kısık ateşte karıştırıyoruz.
Kalınlaşan ve kıvam alan sosu ocaktan alıp kuplara eşit miktarda koyuyoruz.
Çok katı olmayacak zaten soğuyunca kıvamını alır o merak etmeyin.
Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Kupta Vişne Soslu Köstebek Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı