Kurabiye Mesken Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
250 gram tereyağı (Veya margarin)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tarçın
Alabildiği kadar un(2.5 su bardağı oldu benimki)
Glazür için;
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı limon suyu
Kurabiye Konut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle (Ev üretimi için pişirme kağıdından şablonlar hazırlayın:.
Şablon a (Yan duvarlar) – 2 adet 8×10 cm boyutlarında.
Şablon b (Arka ve ön duvarlar) – 2 adet 9×13,5 cm boyutlarında.
Şablon c (Çatı) – 2 adet 9×12 cm boyutlarında.
2 adet şablon b’nin uzun kenarlarının 8. Santimetresinden sonrasını üçgen biçiminde kesin)
Artık hamuru için olan tüm materyalleri yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz merdanayle 1 parmaktan biraz az olacak biçimde merdaneyle açıp hazırladığımız şablonlarla kesiyoruz.
170 derece evvelden ısıtılmış fırında 15 dk pişiriyoruz.
Sonra 2 yemek kaşığı şekeri yapışmaz küçük bir tavaya alıp karamelize olup eriyene kadar kısık ateşte bekletiyoruz.
Sonra pişen kurabiyeleri karamele batırıp birbiriyle birleştirip konut formu veriyoruz.
Daha sonra glazür materyallerini bir kavanoza yahut derin bir kaba koyup yüksek evrede bembeyaz kopuk olana kadar çırpıyoruz ve konutumuza kar formu vererek süslüyoruz.
Besin boyasıyla farklı renklerde glazür elde edip süslemesini gönlümüze nazaran tamamlıyoruz afiyet olsun memnun yıllar .
Kurabiye Konut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
250 gram tereyağı (Veya margarin)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tarçın
Alabildiği kadar un(2.5 su bardağı oldu benimki)
Glazür için;
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı limon suyu
Kurabiye Konut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle (Ev üretimi için pişirme kağıdından şablonlar hazırlayın:.
Şablon a (Yan duvarlar) – 2 adet 8×10 cm boyutlarında.
Şablon b (Arka ve ön duvarlar) – 2 adet 9×13,5 cm boyutlarında.
Şablon c (Çatı) – 2 adet 9×12 cm boyutlarında.
2 adet şablon b’nin uzun kenarlarının 8. Santimetresinden sonrasını üçgen biçiminde kesin)
Artık hamuru için olan tüm materyalleri yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz merdanayle 1 parmaktan biraz az olacak biçimde merdaneyle açıp hazırladığımız şablonlarla kesiyoruz.
170 derece evvelden ısıtılmış fırında 15 dk pişiriyoruz.
Sonra 2 yemek kaşığı şekeri yapışmaz küçük bir tavaya alıp karamelize olup eriyene kadar kısık ateşte bekletiyoruz.
Sonra pişen kurabiyeleri karamele batırıp birbiriyle birleştirip konut formu veriyoruz.
Daha sonra glazür materyallerini bir kavanoza yahut derin bir kaba koyup yüksek evrede bembeyaz kopuk olana kadar çırpıyoruz ve konutumuza kar formu vererek süslüyoruz.
Besin boyasıyla farklı renklerde glazür elde edip süslemesini gönlümüze nazaran tamamlıyoruz afiyet olsun memnun yıllar .
Kurabiye Konut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı