Kurabiye Tadında Yulaf Lapası Tanımı İçin Gereçler
1 adet muz
1/2 (yarım) su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı bal yahut pekmez (Ben keçiboynuzu özü kullanıyorum)
1 tatlı kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
4-5 kare şekersiz çikolata
Kurabiye Tadında Yulaf Lapası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Muzu ezip pişireceğimiz tencereye alalım.
Üzerine yulaf ezmesini, sütü ve tarçını ek edip kaynayana dek karıştıralım.
Piştikten sonra bal yahut pekmezi ve fıstık ezmesini ekleyip karıştırarak yedirelim (Bu kademede isterseniz hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz)
Kasemize alıp üzerine şekersiz çikolatamızı yerleştirelim. Yulaf lapasının sıcağıyla eriyecektir.
Sonra hepsini karıştırıp afiyetle tüketin
Kurabiye Tadında Yulaf Lapası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet muz
1/2 (yarım) su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı bal yahut pekmez (Ben keçiboynuzu özü kullanıyorum)
1 tatlı kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
4-5 kare şekersiz çikolata
Kurabiye Tadında Yulaf Lapası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Muzu ezip pişireceğimiz tencereye alalım.
Üzerine yulaf ezmesini, sütü ve tarçını ek edip kaynayana dek karıştıralım.
Piştikten sonra bal yahut pekmezi ve fıstık ezmesini ekleyip karıştırarak yedirelim (Bu kademede isterseniz hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz)
Kasemize alıp üzerine şekersiz çikolatamızı yerleştirelim. Yulaf lapasının sıcağıyla eriyecektir.
Sonra hepsini karıştırıp afiyetle tüketin
Kurabiye Tadında Yulaf Lapası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı