Kurabiye (Tarçınlı Ve Hindistan Cevizli) Tanımı İçin Gereçler
125 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (1 inin beyazı üzerine sürülecek)
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un (Tahmini 3-4 su bardağı kadar)
1yemek kaşığı tarçın
Kurabiye (Tarçınlı Ve Hindistan Cevizli) Tanımı Yapılışı
Öncelikle yoğurma kabımıza oda ısısındaki tereyağımızı, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, alıp güzelce yoğuruyoruz.
Vanilya, kabartma tozunu ve unu ekleyip yoğuruyoruz. Unumuzu denetimli koyalım lütfen kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Ben hamurumu iki eşit kesime ayırıyorum. Yarısına hindistan cevizi ekleyip öteki yarısına da tarçın ekleyip yoğuruyorum.
Elde ettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde beze alıp yuvarlıyoruz.
Daha sonra evvel yumurta akına sonra kalan hindistan cevizine batırıp tepsiye diziyoruz.
Evvelden ısıtdığımız fırında 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz. Üzeri hafif pembesinde kurabiyemiz hazırdır. Afiyet olsun.
125 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (1 inin beyazı üzerine sürülecek)
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un (Tahmini 3-4 su bardağı kadar)
1yemek kaşığı tarçın
Kurabiye (Tarçınlı Ve Hindistan Cevizli) Tanımı Yapılışı
Öncelikle yoğurma kabımıza oda ısısındaki tereyağımızı, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, alıp güzelce yoğuruyoruz.
Vanilya, kabartma tozunu ve unu ekleyip yoğuruyoruz. Unumuzu denetimli koyalım lütfen kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Ben hamurumu iki eşit kesime ayırıyorum. Yarısına hindistan cevizi ekleyip öteki yarısına da tarçın ekleyip yoğuruyorum.
Elde ettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde beze alıp yuvarlıyoruz.
Daha sonra evvel yumurta akına sonra kalan hindistan cevizine batırıp tepsiye diziyoruz.
Evvelden ısıtdığımız fırında 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz. Üzeri hafif pembesinde kurabiyemiz hazırdır. Afiyet olsun.