Son konular

Kurabiye

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı nişasta
200 ml 3 su bardağı un (2 buçuk bardaktan sonrası denetimli eklenmeli )
Yarım çay kaşığından biraz az pembe besin boyası
Arasına sürmek için;
2 yemek kaşığı kadar ekmeğe sürülen çikolata

Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına un dışında gereçler alınır ve karıştırılır.
Un da yavaş yavaş ek edilerek yoğrulur.
Ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamurdan küçük kesimler kopartılır.
Misketten biraz büyük cevizden biraz küçük olacak formda.
Elimizle yuvarlanıp bastırılarak yuvarlak yassı form verilip tepsiye dizilir.
Hepsi yapıldıktan sonra çatal ile üzerine bastırılarak form verilir.
Kurabiyelerimiz 150 derecede yaklaşık 20 dk pişirilir.
Kurabiyelerin renginin değişmemesi için kızarmamasına dikkat etmelisiniz.
Sıkma torbası yahut buzdolabı poşetine kahvaltılık çikolata koyulur.
Pişen kurabiyelerimiz soğuduktan sonra iç kısımlarına poşet ile biraz sıkılıp öbür kurabiye üzerine kapatılıp biraz bastırılır. Kurabiyelerimiz servise hazır.
Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt