SoruCevap
Yeni Üye
Kuru Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
40-45 tane kurutulmuş küçük dolmalık biber
2 su bardağı pilavlık pirinç
2 orta uzunluk soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığından az biber salçası
Ay çiçek yağı
Zeytinyağı
Tuz
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı sumak
2 adet limon
Kuru Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yazdan kurutulmuş küçük dolmalık biberler yıkanır, tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Süzülür. Soğumaya bırakılır.
iki su bardağı pirinç tuzlu sıcak suda yarım saat bekletilir.
Soğanlar ve sarımsaklar ince ince doğranır.
Maydanoz ve dereotu ince ince doğranır.
Bir tencereye 4-5 yemek kaşığı ay çiçek yağı konur.
Soğanlar ve sarımsaklar yağda kavrulur. Salçalar eklenir, biraz daha kavrulur.
Islatılan pirinçler yıkanır ve suyu süzülür.
Soğanlı karışıma eklenir. 2-3 dk. Karıştırılır. Altı kapatılır.
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı, küçük doğranmış maydanoz ve dereotu, baharatlar, tuz ve iki limonun suyu tenceredeki pirinç karışımına eklenir.
Güzelce karıştırılır. Dinlenmeye bırakılır.
İç biraz dinlenip soğuyunca biberler yarısına kadar doldurulur.
Tencereye dizilir. Hepsi tamamlanınca dolmaların üzerine porselen tabak kapatılır.
Tencerenin içine 4-5 su bardağı kaynatılmış su dökülür.
En küçük ocak ve en kısık ateşte olağan tencerede 1 saate yakın, düdüklü tencerede ise daha kısa müddette pişirilir.
Afiyet olsun
Kuru Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
40-45 tane kurutulmuş küçük dolmalık biber
2 su bardağı pilavlık pirinç
2 orta uzunluk soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığından az biber salçası
Ay çiçek yağı
Zeytinyağı
Tuz
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı sumak
2 adet limon
Kuru Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yazdan kurutulmuş küçük dolmalık biberler yıkanır, tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Süzülür. Soğumaya bırakılır.
iki su bardağı pirinç tuzlu sıcak suda yarım saat bekletilir.
Soğanlar ve sarımsaklar ince ince doğranır.
Maydanoz ve dereotu ince ince doğranır.
Bir tencereye 4-5 yemek kaşığı ay çiçek yağı konur.
Soğanlar ve sarımsaklar yağda kavrulur. Salçalar eklenir, biraz daha kavrulur.
Islatılan pirinçler yıkanır ve suyu süzülür.
Soğanlı karışıma eklenir. 2-3 dk. Karıştırılır. Altı kapatılır.
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı, küçük doğranmış maydanoz ve dereotu, baharatlar, tuz ve iki limonun suyu tenceredeki pirinç karışımına eklenir.
Güzelce karıştırılır. Dinlenmeye bırakılır.
İç biraz dinlenip soğuyunca biberler yarısına kadar doldurulur.
Tencereye dizilir. Hepsi tamamlanınca dolmaların üzerine porselen tabak kapatılır.
Tencerenin içine 4-5 su bardağı kaynatılmış su dökülür.
En küçük ocak ve en kısık ateşte olağan tencerede 1 saate yakın, düdüklü tencerede ise daha kısa müddette pişirilir.
Afiyet olsun
Kuru Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı