Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller
1 ip kuru patlıcan
1 ip kuru biber
Küçük bir lahana
4 bardak pirinç
2 yemek kaşık limon tuzu
4 yemek kaşığı biber salça
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kasığından biraz fazla karabiber
2 su bardağı zeytin yağı
1 su bardağı su
2 büyük kuru soğan
1 baş sarımsak (6-7 diş)
Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye su koyalım kaynasın.
Akabinde içine evvel patlıcanları atalım.
Tırnağımızı batıralım batıyorsa çıkaralım.
Akabinde kuru biberleri atalım. Oda tıpkı form tırnak geçecek kıvama gelince onu da çıkaralım.
Lahanaya da birebir süreç uygulayalım.
Yıkamış olduğumuz pirinçlere baharatları soğanı sarımsağı yağı ve salçayı da ekleyelim ve suyu ek ederek uygunca karıştıralım.
Hazırladığımız içi biber ve patlıcan a yarım olucak formda dolduralım lakin çok koymayın ki pirinçler şiştiğinde içinden çıkmasın. Tıpkı biçimde lahanaları da saralım. Meskende yaprakta varsa olur pancar da alıp satıla bilinir isteğe bağlı.
Üzerine bir tutam tuz bir tutam limon tuzu ekleyelim üstüne dolma taşı koyup üzerini su ile kapatalım. Evvel olağan ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.
Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 ip kuru patlıcan
1 ip kuru biber
Küçük bir lahana
4 bardak pirinç
2 yemek kaşık limon tuzu
4 yemek kaşığı biber salça
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kasığından biraz fazla karabiber
2 su bardağı zeytin yağı
1 su bardağı su
2 büyük kuru soğan
1 baş sarımsak (6-7 diş)
Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye su koyalım kaynasın.
Akabinde içine evvel patlıcanları atalım.
Tırnağımızı batıralım batıyorsa çıkaralım.
Akabinde kuru biberleri atalım. Oda tıpkı form tırnak geçecek kıvama gelince onu da çıkaralım.
Lahanaya da birebir süreç uygulayalım.
Yıkamış olduğumuz pirinçlere baharatları soğanı sarımsağı yağı ve salçayı da ekleyelim ve suyu ek ederek uygunca karıştıralım.
Hazırladığımız içi biber ve patlıcan a yarım olucak formda dolduralım lakin çok koymayın ki pirinçler şiştiğinde içinden çıkmasın. Tıpkı biçimde lahanaları da saralım. Meskende yaprakta varsa olur pancar da alıp satıla bilinir isteğe bağlı.
Üzerine bir tutam tuz bir tutam limon tuzu ekleyelim üstüne dolma taşı koyup üzerini su ile kapatalım. Evvel olağan ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.
Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı