Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
4-5 adet kuru biber
4-5 adet kuru patlıcan
4-5 adet kuru salatalık
4-5 adet kuru kabak
Sarmalık buzluktan çıkan yaprak
İçi için;
2 su bardağı pirinç
1 çay b bulgur
1 kaşık biber 1 kaşık domates salçası
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
Biraz maydanoz
Biraz kuru reyhan
1 yemek kaşığı kırmızı biber
Tuz
Konserve menemen yoksa domates
Kuyruk yağı veya kıyma et ben kuyruk yağı kullandım.
Sıvıyağ
Üzerine;
Tereyağ
Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru dolmaları salatalık, kabak, patlıcan ve biber sıra ile 10 dk sıcak suda kaynatın. Yumuşadıktan sonra alın.
Eski tariflerimde var buzluktan çıkan yaprakları sıcak suda 5 dk bekletin çıkarın.
İçi için; pirinçleri yıkayın, leğen içinde bulguru salçayı menemeni ve diğer malzemeleri ekleyin. Soğanı ve maydanozu küçük küçük doğrayın, sarımsakları rendeleyin ve ekleyin.
Sıvı yapın içinde kuyruk yağını eritin ve dolma içine ekleyin. Kıyma koyacaksınız eğer direk içine bırakın. Yağda pişirmeye gerek yok.
Dolma içini karıştırın.
Teker teker dolmaları doldurun ama yarısına kadar eğer ağzına kadar dolarsa piştikten sonra taşma yapar.
Sarmaları sarın ve tencereye koyarken sarma, salatalık, kabak, patlıcan ve biber olarak sırasıyla dizin. Dizdikten sonra üzerine tuzu atın tabak ile kapatın, 5 su bardağı kaynamış suyu üzerine ekleyip 1 saate yakın pişirin.
Piştikten sonra tereyağ eritip üzerinde gezdirin. Servise hazır afiyet olsun.
Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4-5 adet kuru biber
4-5 adet kuru patlıcan
4-5 adet kuru salatalık
4-5 adet kuru kabak
Sarmalık buzluktan çıkan yaprak
İçi için;
2 su bardağı pirinç
1 çay b bulgur
1 kaşık biber 1 kaşık domates salçası
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
Biraz maydanoz
Biraz kuru reyhan
1 yemek kaşığı kırmızı biber
Tuz
Konserve menemen yoksa domates
Kuyruk yağı veya kıyma et ben kuyruk yağı kullandım.
Sıvıyağ
Üzerine;
Tereyağ
Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru dolmaları salatalık, kabak, patlıcan ve biber sıra ile 10 dk sıcak suda kaynatın. Yumuşadıktan sonra alın.
Eski tariflerimde var buzluktan çıkan yaprakları sıcak suda 5 dk bekletin çıkarın.
İçi için; pirinçleri yıkayın, leğen içinde bulguru salçayı menemeni ve diğer malzemeleri ekleyin. Soğanı ve maydanozu küçük küçük doğrayın, sarımsakları rendeleyin ve ekleyin.
Sıvı yapın içinde kuyruk yağını eritin ve dolma içine ekleyin. Kıyma koyacaksınız eğer direk içine bırakın. Yağda pişirmeye gerek yok.
Dolma içini karıştırın.
Teker teker dolmaları doldurun ama yarısına kadar eğer ağzına kadar dolarsa piştikten sonra taşma yapar.
Sarmaları sarın ve tencereye koyarken sarma, salatalık, kabak, patlıcan ve biber olarak sırasıyla dizin. Dizdikten sonra üzerine tuzu atın tabak ile kapatın, 5 su bardağı kaynamış suyu üzerine ekleyip 1 saate yakın pişirin.
Piştikten sonra tereyağ eritip üzerinde gezdirin. Servise hazır afiyet olsun.
Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı