Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
2,5 su bardağı akel pirinç
3 orta boy soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1, 5 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Pişerken üzerine :
Limontuzu, turunç ekşisi, nar ekşisi veya limon hangisini isterseniz (ben turunç ekşisi kullandım göz kararı yarım çay bardağı kadar)
25 tane kuru patlıcan
25 tane kuru biber (tatlı biber kullandım)
Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kaynayan suyun içinde kuruluklar 3 4 dk kadar haşlayalım.
Pirinçleri yıkayıp karıştırma kabına alalım üzerine soğan sarımsakları doğrayalım.
Salçaları, baharatları ve yağları ekleyip elimizle karıştıralım.
Alta patlıcanları doldurup koyalım üzerine biberleri doldurup pişireceğimiz tencereye dizelim. (büyük olanların içine 2 tatlı kaşığı küçük olanların içine 1. 5 tatlı kaşığı içten koyup hafif yassıltıyoruz)
Üzerine tuz serpelim.
Ekşisini gezdirelim dolma taşımız varsa onu koyup (yoksa tabakta kapatabiliriz) dolmaların üzerini geçmeyecek kadar su ekleyelim.
Kaynayınca altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirelim. Kuru dolma yağlı güzel olur yağını isterseniz daha az koyabilirsiniz. Afiyet olsun
Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2,5 su bardağı akel pirinç
3 orta boy soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1, 5 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Pişerken üzerine :
Limontuzu, turunç ekşisi, nar ekşisi veya limon hangisini isterseniz (ben turunç ekşisi kullandım göz kararı yarım çay bardağı kadar)
25 tane kuru patlıcan
25 tane kuru biber (tatlı biber kullandım)
Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kaynayan suyun içinde kuruluklar 3 4 dk kadar haşlayalım.
Pirinçleri yıkayıp karıştırma kabına alalım üzerine soğan sarımsakları doğrayalım.
Salçaları, baharatları ve yağları ekleyip elimizle karıştıralım.
Alta patlıcanları doldurup koyalım üzerine biberleri doldurup pişireceğimiz tencereye dizelim. (büyük olanların içine 2 tatlı kaşığı küçük olanların içine 1. 5 tatlı kaşığı içten koyup hafif yassıltıyoruz)
Üzerine tuz serpelim.
Ekşisini gezdirelim dolma taşımız varsa onu koyup (yoksa tabakta kapatabiliriz) dolmaların üzerini geçmeyecek kadar su ekleyelim.
Kaynayınca altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirelim. Kuru dolma yağlı güzel olur yağını isterseniz daha az koyabilirsiniz. Afiyet olsun
Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı