Kuru Domates Ezmesi Tanımı İçin Gereçler
1 kase yazdan kuruttuğunuz kırmızı domates kurusu
1 kase ceviz içi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
Tuz
Kuru Domates Ezmesi Tanımı Yapılışı
Domates kurusunu bir derin kaseye alalım.
Üzerini geçecek kadar kaynar sıcak su ile ıslayalım aslında çabucak yumuşayacaktır beş dakika kâfi olur.
Sonra suyunu süzekten süzüp rondoya alalım ve robottan çekelim.
Sonra üzerine sırasıyla zeytinyağı ceviz tuz ve nar ekşisini ekleyip tekrar robdodan çekmeye devam edin.
Bir iki dakika çektikten sonra bir servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz çok lezzetli ve kolay bir tanım ister kahvaltıda isterse çay saatlerinizde rahatlıkla ikram edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun dostlarım yapılış görüntüsü bu şule dalbudak youtube kanalında izleyebilirsiniz.
1 kase yazdan kuruttuğunuz kırmızı domates kurusu
1 kase ceviz içi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
Tuz
Kuru Domates Ezmesi Tanımı Yapılışı
Domates kurusunu bir derin kaseye alalım.
Üzerini geçecek kadar kaynar sıcak su ile ıslayalım aslında çabucak yumuşayacaktır beş dakika kâfi olur.
Sonra suyunu süzekten süzüp rondoya alalım ve robottan çekelim.
Sonra üzerine sırasıyla zeytinyağı ceviz tuz ve nar ekşisini ekleyip tekrar robdodan çekmeye devam edin.
Bir iki dakika çektikten sonra bir servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz çok lezzetli ve kolay bir tanım ister kahvaltıda isterse çay saatlerinizde rahatlıkla ikram edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun dostlarım yapılış görüntüsü bu şule dalbudak youtube kanalında izleyebilirsiniz.