Kuru Fasulye Köftesi Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı kuru fasulye
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Kızartmak İçin;
6 yemek kaşığı zeytinyağ
Sosu İçin;
4 yemek kaşığı yoğurt
1 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı tuz
Kuru Fasulye Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kuru fasulye üzerini geçecek kadar su koyularak bir gece evvelce ıslatılır.
Üzerini geçecek kadar su koyularak 35 dakika suyunu çekene kadar pişirilir.
Soğuyan fasulye, yumurta, soğan, sarımsak robottan çekilir.
Çekilen gereçler bir karıştırma kabına alınarak üzerine baharatlar, karbonat, tuz, galeta unu eklenir ve karıştırılır.
İstediğiniz büyüklükte köfte biçimi verilir.
Büyük bir teflon tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağ koyularak köftelerin yarısı gerili önlü kızartılır.
Başka yarısı da tıpkı formda kızartılır.
Köfteler sos eşliğinde sıcak servis edilir.
Sos için tüm materyaller karıştırılır. Köftenin yanında servis edilir.
Not; Bu materyallerle 24 adet köfte elde ettim.
Kuru Fasulye Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı kuru fasulye
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Kızartmak İçin;
6 yemek kaşığı zeytinyağ
Sosu İçin;
4 yemek kaşığı yoğurt
1 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı tuz
Kuru Fasulye Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kuru fasulye üzerini geçecek kadar su koyularak bir gece evvelce ıslatılır.
Üzerini geçecek kadar su koyularak 35 dakika suyunu çekene kadar pişirilir.
Soğuyan fasulye, yumurta, soğan, sarımsak robottan çekilir.
Çekilen gereçler bir karıştırma kabına alınarak üzerine baharatlar, karbonat, tuz, galeta unu eklenir ve karıştırılır.
İstediğiniz büyüklükte köfte biçimi verilir.
Büyük bir teflon tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağ koyularak köftelerin yarısı gerili önlü kızartılır.
Başka yarısı da tıpkı formda kızartılır.
Köfteler sos eşliğinde sıcak servis edilir.
Sos için tüm materyaller karıştırılır. Köftenin yanında servis edilir.
Not; Bu materyallerle 24 adet köfte elde ettim.
Kuru Fasulye Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı