Kuru Fasulye (Şeker Fasulye) Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo şeker fasulye
1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağına yakın sıvı yağ
Çeyrek limon
Aldığı kadar su
Kuru Fasulye (Şeker Fasulye) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru fasulyeyi akşamdan soğuk suyla ıslatıyoruz 1 çay kaşığı kadar limon tuzu 1 tatlı kaşığı şekeri ekleyelim sabaha kadar bekletelim.
Sabah ıslattığımız suyu döküyoruz tekrar soğuk su ek ederek tekrar 1 çay kaşığı limon tuzu ve yarım tatlı kaşığı şeker ekleyerek 10 dakika kaynatıyoruz üzerine biriken beyaz köpükleri kesinlikle kaşık yardımı ile alıyoruz.
Daha sonra köpükleri aldıktan sonra üzerine 1 su bardağı soğuk suyu ek ediyoruz 10 dakika kaynatıp kapatıyoruz.
Soğanımızı ve yağımızı tencereye alarak soğanımızı kavuruyoruz. Kavrulan soğana salçamızı yarım tatlı kaşığı şekerimizi ve tuzumuzu ek ederek salçamızın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Kavrulan salçaya fasulyemizin suyunu süzerek salçamıza ekliyoruz (Fasulyemizi kaynattığımız suyu katiyetle kullanmıyoruz) fasulyemizide bir kaç dakika kavuruyoruz.
Üzerine kaynamış su ek ederek kaynamaya bırakıyoruz. Çeyrek limonumuzu da içine atarak kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
20 dakikadan sonra fasulyemizi denetim ediyoruz pişmişse içinde limonu çıkartıyoruz. Kapağını kapatıyoruz dinlenmeye bırakıyoruz.
Kuru Fasulye (Şeker Fasulye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo şeker fasulye
1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağına yakın sıvı yağ
Çeyrek limon
Aldığı kadar su
Kuru Fasulye (Şeker Fasulye) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru fasulyeyi akşamdan soğuk suyla ıslatıyoruz 1 çay kaşığı kadar limon tuzu 1 tatlı kaşığı şekeri ekleyelim sabaha kadar bekletelim.
Sabah ıslattığımız suyu döküyoruz tekrar soğuk su ek ederek tekrar 1 çay kaşığı limon tuzu ve yarım tatlı kaşığı şeker ekleyerek 10 dakika kaynatıyoruz üzerine biriken beyaz köpükleri kesinlikle kaşık yardımı ile alıyoruz.
Daha sonra köpükleri aldıktan sonra üzerine 1 su bardağı soğuk suyu ek ediyoruz 10 dakika kaynatıp kapatıyoruz.
Soğanımızı ve yağımızı tencereye alarak soğanımızı kavuruyoruz. Kavrulan soğana salçamızı yarım tatlı kaşığı şekerimizi ve tuzumuzu ek ederek salçamızın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Kavrulan salçaya fasulyemizin suyunu süzerek salçamıza ekliyoruz (Fasulyemizi kaynattığımız suyu katiyetle kullanmıyoruz) fasulyemizide bir kaç dakika kavuruyoruz.
Üzerine kaynamış su ek ederek kaynamaya bırakıyoruz. Çeyrek limonumuzu da içine atarak kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
20 dakikadan sonra fasulyemizi denetim ediyoruz pişmişse içinde limonu çıkartıyoruz. Kapağını kapatıyoruz dinlenmeye bırakıyoruz.
Kuru Fasulye (Şeker Fasulye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı