Kuru Kavurması

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kuru Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
5 adet kurutulmuş biber (büyüklüğüne nazaran değişebilir)
6 adet kurutulmuş domates (büyüklüğüne nazaran değişebilir)
1 adet büyük soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası (tepeleme)
2 tatlı kaşığı domates salçası (tepeleme)
Kaynar su
Yağ
İsteğe nazaran baharatlar

Kuru Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuruları kaynar suda 15 dk bekletiyoruz. Sonra suyu süzüyoruz.
Soğanı doğrayıp yağ ile kavuruyoruz.
Ardına salçaları ekliyoruz.
Baharat atmak isteyenler baharatı burada atmalı.
Ardına süzdüğümüz kuruları ekliyoruz.
Kurularla ve biraz biraz su ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
İyice pişip yumuşayınca ocağı kapatıyoruz. (ben kaynar su olarak makarna suyu kullandım).
Kuru Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt