Son konular

Kuru Kayısı Tatlısı (Reçeli)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Kuru Kayısı Tatlısı (Reçeli) Tanımı İçin Malzemeler
300 gram kuru kayısı
Yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı

Kuru Kayısı Tatlısı (Reçeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kurukayısılar bir kaba alınır.
Üzerini geçecek formda kaynar su eklenir yarım saat bekleniir.
Tavada tereyağı eritilir yumuşayan kayısılar eklenir karıştırılır.
Ardından şeker eklenir eriyene kadar kavurulur. Suyu eklenir kapak kapatılır suyunu çekene kadar pişirilir.
Servis tabağına alınır tavada tereyağı kızdırılır ve üzerine gezdirilir varsa cevizde çok yakışır üzerine benim yoktu.
Kuru Kayısı Tatlısı (Reçeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kayısı Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 1 kase kuru kayısı Yarım su bardağı tozşeker 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı sıcak su Üzeri için Ceviz Kayısı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Birinci evvel kayısılar güzelce yıkanır. Sonra tavaya yağ konur ve kayısı konur birkaç kez...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Çekirdekli Kayısı Reçeli (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 2 kg kayısı 2 kg toz şeker 1 tatlı kaşığı limon tuzu 1 kâse tatlı kayısı çekirdeği Çekirdekli Kayısı Reçeli (Videolu) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Kayısılar isteğe nazaran doğranır. Kaynatılacak tencereye yarısı alınıp toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Kayısı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 2,5 su bardağı kuru kayısı 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıcak su 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı Üzeri için; Fındık veya ceviz içi Kayısı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle kayısıları yıkayıp, bir kaba alıp, üzerine sıcak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Kuru Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kuru kayısı 2,5 su bardağı şeker Yarım limon suyu Kuru Kayısı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kayısıları 8 dk suda haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Dilimleyerek tekrar tencereye alıyoruz ben ufak doğradım siz daha iri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Taze Kayısı Soslu Kremasız Bisküvili Muhallebi Tanımı İçin Gereçler 1 litre süt 2 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı un 1 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal Yarım kilo taze kayısı Yarım çay bardağı şeker 1 yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt