SoruCevap
Yeni Üye
Kuru Kayısı Tatlısı (Reçeli) Tanımı İçin Malzemeler
300 gram kuru kayısı
Yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
Kuru Kayısı Tatlısı (Reçeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kurukayısılar bir kaba alınır.
Üzerini geçecek formda kaynar su eklenir yarım saat bekleniir.
Tavada tereyağı eritilir yumuşayan kayısılar eklenir karıştırılır.
Ardından şeker eklenir eriyene kadar kavurulur. Suyu eklenir kapak kapatılır suyunu çekene kadar pişirilir.
Servis tabağına alınır tavada tereyağı kızdırılır ve üzerine gezdirilir varsa cevizde çok yakışır üzerine benim yoktu.
Kuru Kayısı Tatlısı (Reçeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
300 gram kuru kayısı
Yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
Kuru Kayısı Tatlısı (Reçeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kurukayısılar bir kaba alınır.
Üzerini geçecek formda kaynar su eklenir yarım saat bekleniir.
Tavada tereyağı eritilir yumuşayan kayısılar eklenir karıştırılır.
Ardından şeker eklenir eriyene kadar kavurulur. Suyu eklenir kapak kapatılır suyunu çekene kadar pişirilir.
Servis tabağına alınır tavada tereyağı kızdırılır ve üzerine gezdirilir varsa cevizde çok yakışır üzerine benim yoktu.
Kuru Kayısı Tatlısı (Reçeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı