Kuru Meyveli Bal Kabağı Tatlısı (Rafine Şekersiz) Tanımı İçin Gereçler
1,5 kg bal kabağı (iri doğranmış)
5 kuru incir (minik doğranmış)
2 yemek kaşığı kuru üzün
2 karanfil
1 çubuk tarçın
3 yemek kaşığı hurma pekmezi
1 çay bardağı sıcak su
Üzerine ;
İri dövülmüş ceviz
Tahin
Kuru Meyveli Bal Kabağı Tatlısı (Rafine Şekersiz) Tanımı Yapılışı
Çok lezzetli, rafine şekersiz kabak tatlısı: bal kabağı, incir, üzüm, tarçın, karanfil tencereye konur.
Hurma pekmezi bir çay bardağı sıcak su içinde eritilir.
Tencereye dökülür 15 dk yumuşayana kadar (çatalla denetim edilip) pişirilir.
Birinci sıcağı çıkınca kabak ve kuru meyveler tabağa konur.
Üzerine tahin dökülür ve ceviz serpilir. Servis edilir.
1,5 kg bal kabağı (iri doğranmış)
5 kuru incir (minik doğranmış)
2 yemek kaşığı kuru üzün
2 karanfil
1 çubuk tarçın
3 yemek kaşığı hurma pekmezi
1 çay bardağı sıcak su
Üzerine ;
İri dövülmüş ceviz
Tahin
Kuru Meyveli Bal Kabağı Tatlısı (Rafine Şekersiz) Tanımı Yapılışı
Çok lezzetli, rafine şekersiz kabak tatlısı: bal kabağı, incir, üzüm, tarçın, karanfil tencereye konur.
Hurma pekmezi bir çay bardağı sıcak su içinde eritilir.
Tencereye dökülür 15 dk yumuşayana kadar (çatalla denetim edilip) pişirilir.
Birinci sıcağı çıkınca kabak ve kuru meyveler tabağa konur.
Üzerine tahin dökülür ve ceviz serpilir. Servis edilir.