Son konular

Kuru Meyveli Kek

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Kuru Meyveli Kek Tanımı İçin Materyaller
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 paket karışık kuru meyve

Kuru Meyveli Kek Tanımı Yapılışı

Yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpürene kadar çırpalım, fırınımızı 170 dereceye ayarlayıp ısıtalım.
Akabinde sıvı materyalleri ek edip karıştıralım, kuru üzüm ve karışık kuru meyveleri bir kaba alıp 1 yemek kaşığı unla karıştıralım (kuru meyveler kekin tabanına batmaması için bu süreci yapıyoruz. ).
Akabinde unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek kek harcına ek edip karıştırma sürecine devam edelim, pürüzsüz bir kek harcı elde edelim.
Son olarak unla karıştırdığımız kuru meyveleri kek harcına ekleyerek karıştıralım ve hiç bekletmeden evvelce ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirelim.
Müddetin sonunda kürdanı kekin ortasına batırarak pişip pişmediğini denetim edelim, pişmediyse süreyi uzatalım.
Fırından aldıktan sonra 10 dakika kalıbın içerisinde dinlendirelim, akabinde aksi çevirerek çıkartalım, soğuduktan sonra servise hazırlayalım. afiyet olsun.
 
Üst Alt