Kuru Meyveli Kek Tanımı İçin Gereçler
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 kase kuru kayısı
1 kase kuru incir
1 kase kuru üzüm
1 kase kuru elma kurusu
1 su bardağı ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kuru Meyveli Kek Tanımı Yapılışı
Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
Daha sonra süt ve sıvı yağ ekleyelim çırpmaya devam edelim.
Bu karışımdan yarım su bardağı bir kenara ayıralım kek piştikten sonra üzerine sürmek için.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek 5 dakika daha çırpılır .
Sana yağ ve un sürülmüş kek kalıbında 180 derece fırında 35 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 kase kuru kayısı
1 kase kuru incir
1 kase kuru üzüm
1 kase kuru elma kurusu
1 su bardağı ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kuru Meyveli Kek Tanımı Yapılışı
Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
Daha sonra süt ve sıvı yağ ekleyelim çırpmaya devam edelim.
Bu karışımdan yarım su bardağı bir kenara ayıralım kek piştikten sonra üzerine sürmek için.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek 5 dakika daha çırpılır .
Sana yağ ve un sürülmüş kek kalıbında 180 derece fırında 35 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.