Kuru Meyveli Kek Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı iri doğranmış ceviz
1 limon kabuğu rendesi
4-5 adet kuru kayısı
4-5 adet kuru incir
3-4 yemek kaşığı kuru üzüm
Kuru Meyveli Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İstediğiniz kuru meyveyi ekleyip çıkarabilirsiniz ancak evvel bir bu halde deneyin derim
Birinci olarak kullanacağınız kalıbı çokça margarinle yağlayıp kek harcı hazır olana kadar buzdolabına kaldırın.
Kuru üzümlerin üzerini geçecek kadar ılık su ekleyip 10 dakika bu biçimde bekletin (Bu süreci üzümlerin kekin içinde eşit dağılıp tabana çökmemesi için yapıyoruz. ) kuru kayısı ve inciri küp küp doğrayın.
Yumurta ve şekeri mikserin yüksek zamanında 5 dakika çırpın. İçine sıvı yağ ve süt ekleyip karıştırın. Kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek ilave edip düşük bölümde karıştırın.
Bir kaba kayısı, incir ve suyunu süzdüğünüz üzümleri alıp üzerlerine bir yemek kaşığı un ek edip karıştırın. Eleğe alıp fazla ununu eledikten sonra çırpılmış kek harcına ekleyin.
Ceviz ve limon kabuğu rendesini de ekleyip spatulayla nazikçe karıştırın. Evvelden yağlanmış kek kalıbına harcı boşaltın, spatulayla üstten bir tıp karıştırın.
Kalıbı tezgaha birkaç sefer vurun hava kabarcığı çıksın. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan pak çıkana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
Birinci yarım saat fırının kapağını açmayın. 15-20 dakika sonra kalıptan çıkarın. Büsbütün soğuyunca dilimleyin ki, parçalanmasın ve içini çeksin. Afiyet şifa olsun.
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı iri doğranmış ceviz
1 limon kabuğu rendesi
4-5 adet kuru kayısı
4-5 adet kuru incir
3-4 yemek kaşığı kuru üzüm
Kuru Meyveli Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İstediğiniz kuru meyveyi ekleyip çıkarabilirsiniz ancak evvel bir bu halde deneyin derim
Birinci olarak kullanacağınız kalıbı çokça margarinle yağlayıp kek harcı hazır olana kadar buzdolabına kaldırın.
Kuru üzümlerin üzerini geçecek kadar ılık su ekleyip 10 dakika bu biçimde bekletin (Bu süreci üzümlerin kekin içinde eşit dağılıp tabana çökmemesi için yapıyoruz. ) kuru kayısı ve inciri küp küp doğrayın.
Yumurta ve şekeri mikserin yüksek zamanında 5 dakika çırpın. İçine sıvı yağ ve süt ekleyip karıştırın. Kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek ilave edip düşük bölümde karıştırın.
Bir kaba kayısı, incir ve suyunu süzdüğünüz üzümleri alıp üzerlerine bir yemek kaşığı un ek edip karıştırın. Eleğe alıp fazla ununu eledikten sonra çırpılmış kek harcına ekleyin.
Ceviz ve limon kabuğu rendesini de ekleyip spatulayla nazikçe karıştırın. Evvelden yağlanmış kek kalıbına harcı boşaltın, spatulayla üstten bir tıp karıştırın.
Kalıbı tezgaha birkaç sefer vurun hava kabarcığı çıksın. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan pak çıkana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
Birinci yarım saat fırının kapağını açmayın. 15-20 dakika sonra kalıptan çıkarın. Büsbütün soğuyunca dilimleyin ki, parçalanmasın ve içini çeksin. Afiyet şifa olsun.