Kuru Meyveli Kek Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
2,5 su bardağı un
6 adet kuru incir
6 adet kuru kayısı
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 yemek kaşığı nişasta veya un
Kuru Meyveli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kullanılacak olduğunuz malzemeler mutlaka oda sıcaklığına gelmiş olsun.
Kek kalıbımızı tereyağ ile yağlayıp, üzerine un serpiştirip, buzdolabına kaldırıyoruz.
Öncelikle yumurtalarımızın sarılarını ve beyazlarını ayırarak kekimizi yapmaya başlıyoruz.
Şekerimizin yarısını yumurtanın sarısına, yarısını beyazına ekliyoruz.
Yumurtalarımızın beyazını köpük köpük olana kadar çırpıp kenara alıyoruz.
Yumurtalarımızın sarılarınıda mikserimiz ile köpük köpük olana kadar çırpıp, üzerine sıvı yağ ve sütümüzü ekleyip mikserimizin alçak devrinde çırpıyoruz.
Un, kabartma tozu, vanilin bir elek yardımı ile eleyerek karışıma ekleyip mikser ile karıştırıyoruz.
Yumurta beyazımızıda bir spatula yardımı ile karışımımıza ekliyoruz, alttan üste yavaş hareketler ile karıştırarak.
Kuru meyvelerimizi küçük küpler halinde doğrayıp üzerine ununu ekleyip bir kasede güzelce karıştırıyoruz. Un eklememizin sebebi meyvelerimizin hepsinin dibine çökmemesi için.
Kek karışımımızın üzerine meyvelerimizide ekleyip karıştırdıktan sonra kek kalıbımıza alıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika fırınımızın kapağını açmadan kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
Kürdan testi yaptıktan sonra kekimizi fırından çıkartıp, ilk sıcağı geçince servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
Kuru Meyveli Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
2,5 su bardağı un
6 adet kuru incir
6 adet kuru kayısı
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 yemek kaşığı nişasta veya un
Kuru Meyveli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kullanılacak olduğunuz malzemeler mutlaka oda sıcaklığına gelmiş olsun.
Kek kalıbımızı tereyağ ile yağlayıp, üzerine un serpiştirip, buzdolabına kaldırıyoruz.
Öncelikle yumurtalarımızın sarılarını ve beyazlarını ayırarak kekimizi yapmaya başlıyoruz.
Şekerimizin yarısını yumurtanın sarısına, yarısını beyazına ekliyoruz.
Yumurtalarımızın beyazını köpük köpük olana kadar çırpıp kenara alıyoruz.
Yumurtalarımızın sarılarınıda mikserimiz ile köpük köpük olana kadar çırpıp, üzerine sıvı yağ ve sütümüzü ekleyip mikserimizin alçak devrinde çırpıyoruz.
Un, kabartma tozu, vanilin bir elek yardımı ile eleyerek karışıma ekleyip mikser ile karıştırıyoruz.
Yumurta beyazımızıda bir spatula yardımı ile karışımımıza ekliyoruz, alttan üste yavaş hareketler ile karıştırarak.
Kuru meyvelerimizi küçük küpler halinde doğrayıp üzerine ununu ekleyip bir kasede güzelce karıştırıyoruz. Un eklememizin sebebi meyvelerimizin hepsinin dibine çökmemesi için.
Kek karışımımızın üzerine meyvelerimizide ekleyip karıştırdıktan sonra kek kalıbımıza alıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika fırınımızın kapağını açmadan kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
Kürdan testi yaptıktan sonra kekimizi fırından çıkartıp, ilk sıcağı geçince servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
Kuru Meyveli Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı