Kuru Meyveli Kek Tarifi İcin Malzemeler
*3 yumurta
*1, 5 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı ılık su
*12 (yarım) su bardağı sut
*12 (yarım) su bardağı yoğurt
*12 (yarım) su bardağı zeytinyağısıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağına yakın karışık kuru meyve (Karışık haliyle paket olarak satılanlardan kullandım)
*2, 53 su bardağı un
Kuru Meyveli Kek Tarifi Yapılışı
1
*Yumurtaları toz şeker ile rengi değişene kadar (en az 5 dk) cırpın
*Ardından diğer sıvı malzemeleri ekleyip cırpmaya devam edin
*1 su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı elekten gecirerek karışıma ekleyin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın
*Kuru meyveleri ekleyin ve karıştırın
*Ardından kalan unu tekrar elekten gecirerek ekleyip karıştırın
*Kek hamurunu ikiye bolun
*Biri sade olacak diğer kısma kakaoyu ekleyip karıştırın
*Kullanacağınız tepsiyi iyice yağlayın
*Tepsiye 1 kepce sade 1 kepce kakaolu olacak şekilde butun hamuru dokup yayın
*165 derecede onceden ısıtılmış fırında pişirin
*İlk 20 dk fırının kapağını hic acmayın daha sonra kurdan yardımıyla kontrol edin
Bu tarifte baton kek kalıbı kullandım
*3 yumurta
*1, 5 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı ılık su
*12 (yarım) su bardağı sut
*12 (yarım) su bardağı yoğurt
*12 (yarım) su bardağı zeytinyağısıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağına yakın karışık kuru meyve (Karışık haliyle paket olarak satılanlardan kullandım)
*2, 53 su bardağı un
Kuru Meyveli Kek Tarifi Yapılışı
1
*Yumurtaları toz şeker ile rengi değişene kadar (en az 5 dk) cırpın
*Ardından diğer sıvı malzemeleri ekleyip cırpmaya devam edin
*1 su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı elekten gecirerek karışıma ekleyin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın
*Kuru meyveleri ekleyin ve karıştırın
*Ardından kalan unu tekrar elekten gecirerek ekleyip karıştırın
*Kek hamurunu ikiye bolun
*Biri sade olacak diğer kısma kakaoyu ekleyip karıştırın
*Kullanacağınız tepsiyi iyice yağlayın
*Tepsiye 1 kepce sade 1 kepce kakaolu olacak şekilde butun hamuru dokup yayın
*165 derecede onceden ısıtılmış fırında pişirin
*İlk 20 dk fırının kapağını hic acmayın daha sonra kurdan yardımıyla kontrol edin
Bu tarifte baton kek kalıbı kullandım