Kuru Meyveli Pamuk Kek Tanımı İçin Gereçler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
2,5 su bardağı un
4 küçük küçük küp doğranmış kuru kayısı
1 küçük kase çekirdeksiz kuru üzüm (Kuru meyveleri elemek için 1 kaşık un )
Kuru Meyveli Pamuk Kek Tanımı Yapılışı
Evvel yumurtayı sarısını ve beyazını iki farklı kapta kıralım.
Üstüne her birinin yarım su bardağı şekeri boşaltalım.
Evvel beyazlı olan yumurtayı bı hoş mikserle köpürene kadar çırpalım. Bir kenara bırakalım.
Yumurta sarısını şekerle çırpıp üstüne vanilya, süt, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
Sonra kabartma tozu, unu ekleyip çırpalım.
Kuru meyveleri un ile eleyip yavasca içine atalım.
En son çırptığımız beyaz yumurtayı yavaşça üstüne ekleyip kaşık ile karıştıralım.
Yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derece fırında yaklaşık 50 dk kadar pişirelim. Kürdan ile denetim edelim.
Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyip servis yapın İnstagram hesabımda @kubrailelezzet kek kalıbının satışı mevcut sipariş için ulasablrsnz Tşk edrm .
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
2,5 su bardağı un
4 küçük küçük küp doğranmış kuru kayısı
1 küçük kase çekirdeksiz kuru üzüm (Kuru meyveleri elemek için 1 kaşık un )
Kuru Meyveli Pamuk Kek Tanımı Yapılışı
Evvel yumurtayı sarısını ve beyazını iki farklı kapta kıralım.
Üstüne her birinin yarım su bardağı şekeri boşaltalım.
Evvel beyazlı olan yumurtayı bı hoş mikserle köpürene kadar çırpalım. Bir kenara bırakalım.
Yumurta sarısını şekerle çırpıp üstüne vanilya, süt, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
Sonra kabartma tozu, unu ekleyip çırpalım.
Kuru meyveleri un ile eleyip yavasca içine atalım.
En son çırptığımız beyaz yumurtayı yavaşça üstüne ekleyip kaşık ile karıştıralım.
Yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derece fırında yaklaşık 50 dk kadar pişirelim. Kürdan ile denetim edelim.
Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyip servis yapın İnstagram hesabımda @kubrailelezzet kek kalıbının satışı mevcut sipariş için ulasablrsnz Tşk edrm .