Kuru Pasta Tanımı İçin Materyaller
250 gram oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
2 kaşık sıvı yağ
2 kaşık sirke
2 kaşık toz şeker
1 paketten biraz az kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3-3.5 su bardağı un(unun kalitesine nazaran siz ayarlayın)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Kuru Pasta Tanımı Yapılışı
Margarini sıvı yağ ile karıştıralım.
Homojen kıvam aldıktan sonra öteki gereçleri ekleyelim.
En son unu ekleyelim denetimli bir biçimde çok yumuşak da değil çok sert de değil hamurun kıvamı.
Biçim verecek halde olmalı kulak göğsü kıvamında diyebiliriz. Dilediğiniz üzere şekillendirebilirsiniz.
Şekillendirdiğimiz kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı ve çörek otunu ekleyip , evvelce ısıttığımız 190 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
250 gram oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
2 kaşık sıvı yağ
2 kaşık sirke
2 kaşık toz şeker
1 paketten biraz az kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3-3.5 su bardağı un(unun kalitesine nazaran siz ayarlayın)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Kuru Pasta Tanımı Yapılışı
Margarini sıvı yağ ile karıştıralım.
Homojen kıvam aldıktan sonra öteki gereçleri ekleyelim.
En son unu ekleyelim denetimli bir biçimde çok yumuşak da değil çok sert de değil hamurun kıvamı.
Biçim verecek halde olmalı kulak göğsü kıvamında diyebiliriz. Dilediğiniz üzere şekillendirebilirsiniz.
Şekillendirdiğimiz kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı ve çörek otunu ekleyip , evvelce ısıttığımız 190 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.