Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Resimli
Resimli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Malzemeler:
imageskurupatlicandolmasitarifiresimli5ad440787c01b
1 dizi kuru patlıcan (Marketlerde de bulunabiliniyor)
Yarım kilo orta yağlı kıyma
2 buyuk kuru soğan
5 diş ezilmiş sarımsak
1 su bardağı pirinc
Yarım su bardağı bulgur
2 tepeleme yemek kaşığı domates salcası
1 tepeleme yemek kaşığı biber salcası
1 yemek kaşığı erik ekşisi
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Ceyrek su bardağı su
Tuz, karabiber
Sos icin malzemeler:
1 yemek kaşığı salca
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Kaynar su
Kuru patlıcanların ipini cıkarıp, kaynar su eklediğiniz tencerede 1520 dakika kadar kaynatın Patlıcanların ne cok sert, ne cok yumuşak olması lazım Ardından soğuk sudan gecirip, bir kenara alın Bu sırada kıymalı ic icin, tum malzemeleri yoğurun Bulgur yerine aynı olcude pirinc de kullanabilirsiniz Patlıcanların icini doldurun Dikkat edilecek nokta, tepelerinden 1 parmak aşağıya kadar doldurulması gerektiği Normal tariflerde bu şekilde doldurulan dolmaların ağızlarının sıkılıp, ustuste pişirilmesi tavisye ediliyor Bu şekilde iclerinin dışarı cıkmayacağı soyleniyor Ben iclerini biraz daha fazla doldurup, yayvan bir tencereye dizerek pişirdim Tabii tek bir tencereye sığmadı, iki ayrı tencerede tek sıra halinde pişirdim
Dizdiğiniz dolmaların uzerine hazırladığınız yağlı, salcalı sosu gezdirip, pişmeye bırakın
Resimli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Malzemeler:
imageskurupatlicandolmasitarifiresimli5ad440787c01b
1 dizi kuru patlıcan (Marketlerde de bulunabiliniyor)
Yarım kilo orta yağlı kıyma
2 buyuk kuru soğan
5 diş ezilmiş sarımsak
1 su bardağı pirinc
Yarım su bardağı bulgur
2 tepeleme yemek kaşığı domates salcası
1 tepeleme yemek kaşığı biber salcası
1 yemek kaşığı erik ekşisi
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Ceyrek su bardağı su
Tuz, karabiber
Sos icin malzemeler:
1 yemek kaşığı salca
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Kaynar su
Kuru patlıcanların ipini cıkarıp, kaynar su eklediğiniz tencerede 1520 dakika kadar kaynatın Patlıcanların ne cok sert, ne cok yumuşak olması lazım Ardından soğuk sudan gecirip, bir kenara alın Bu sırada kıymalı ic icin, tum malzemeleri yoğurun Bulgur yerine aynı olcude pirinc de kullanabilirsiniz Patlıcanların icini doldurun Dikkat edilecek nokta, tepelerinden 1 parmak aşağıya kadar doldurulması gerektiği Normal tariflerde bu şekilde doldurulan dolmaların ağızlarının sıkılıp, ustuste pişirilmesi tavisye ediliyor Bu şekilde iclerinin dışarı cıkmayacağı soyleniyor Ben iclerini biraz daha fazla doldurup, yayvan bir tencereye dizerek pişirdim Tabii tek bir tencereye sığmadı, iki ayrı tencerede tek sıra halinde pişirdim
Dizdiğiniz dolmaların uzerine hazırladığınız yağlı, salcalı sosu gezdirip, pişmeye bırakın