Kuru Patlıcan Yoğurtlaması

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kuru Patlıcan Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler
1 büyük çorba kasesi yemeklik kuru patlıcan
Sıcak su
1 orta boy kuru soğan
Tuz
Tozbiber
Üzerine;
Yoğurt
1 çay kaşığı tozbiber
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Kuru Patlıcan Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru patlıcanlarımızı süzgüde yıkayıp, yayvan tencereye koyup ve üzerine geçecek şekilde sıcak su koyup kaynatıyoruz.
Patlıcanın acısını yani mor suyunu çıkartıyoruz ve bu suyu döküp, patlıcanları bir tur soğuk suyla durulayıp tekrar sıcak suyla kaynatıyoruz. Bu işlemi 3 defa tekrarlayalım. Son sıcak suyla koyduğumuzda içine tuz da koyalım ki tadı yavan olmasın.
Patlıcanlar pişince suyunu süzelim. Diğer taraftan tencereye sıvı yağ koyalım ve içine soğanı ortadan ikiye kesip dilim şeklinde doğrayalım ve onları kavuralım.
Rengi değişen soğanın üzerine tozbiber ve tuz koyup karıştıralım ve haşladığımız patlıcanları koyup, 5-10 dakika kavuralım.
Bu arada bizde yoğurdumuzu ezelim hazır edelim. Fincanın içine toz biber ve sıvı yağ koyup karıştıralım ve yemeyin pişmesini bekleyelim.
Kavrulan patlıcanların tadına bakalım ve pişmesi iyiyse ocağı kapatalım ve yemeği tabağa alalım.
Yemeğin sıcaklığı çıkınca üzerine yogurdu dönelim ve onun da üzerine hazırladığımız yağı dökelim servis edelim. Afiyet olsun
Kuru Patlıcan Yoğurtlaması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Pazı Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler 2 bağ pazı 2 su bardağı yoğurt 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı toz biber Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Pazı Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk önce pazı ayıklanır güzelce yıkanır.İncecik doğranır. Bir tencereye su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kabak Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler 2 adet kabak 2 kase yoğurt 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sıvı yağ Kabak Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle kabaklarımızı bir rende yardımıyla boyuna olarak rendeliyoruz (kabaklar uzun makarna gibi olucak). Tavamıza...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Yeşil Fasulye Yoğurtlaması Tarifi İcin Malzemeler *1 kg yeşil fasulye *Yarım cay bardağı sıvı yağ *1 yemek kaşığı salca *1 adet kuru soğan *Tuz *Karabiber *1 kase yoğurt *3 diş sarımsak *Pul biber *1 5 su bardağı su Yeşil Fasulye Yoğurtlaması Tarifi Yapılışı 1 *Yeşil fasulyenin uclarını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kabak Yoğurtlaması Tanımı İçin Materyaller 6 tane kabak 1 baş kuru soğan 4 diş sarımsak Tuz Pul biber Kimyon 2 yemek kaşığı sıvı yağ Yoğurt Kabak Yoğurtlaması Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Bu tanımda her şey çiğ olarak koyuluyor sonra kendi suyunda yavaş yavaş pişiyor. Yıkanmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kuru Biber Yoğurtlaması (Meze) Tanımı İçin Materyaller Yazdan kurutulmuş 1 dizi biber Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1 kase yoğurt Haşlamak için 1, 5 litre sıcak su İsteğe bağlı 1 diş sarımsak Kuru Biber Yoğurtlaması (Meze) Tanımı Yapılışı Kuru biberleri yıkayıp tencermizde sıcak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Üst Alt