Kuru Patlıcan Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler
1 büyük çorba kasesi yemeklik kuru patlıcan
Sıcak su
1 orta boy kuru soğan
Tuz
Tozbiber
Üzerine;
Yoğurt
1 çay kaşığı tozbiber
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Kuru Patlıcan Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru patlıcanlarımızı süzgüde yıkayıp, yayvan tencereye koyup ve üzerine geçecek şekilde sıcak su koyup kaynatıyoruz.
Patlıcanın acısını yani mor suyunu çıkartıyoruz ve bu suyu döküp, patlıcanları bir tur soğuk suyla durulayıp tekrar sıcak suyla kaynatıyoruz. Bu işlemi 3 defa tekrarlayalım. Son sıcak suyla koyduğumuzda içine tuz da koyalım ki tadı yavan olmasın.
Patlıcanlar pişince suyunu süzelim. Diğer taraftan tencereye sıvı yağ koyalım ve içine soğanı ortadan ikiye kesip dilim şeklinde doğrayalım ve onları kavuralım.
Rengi değişen soğanın üzerine tozbiber ve tuz koyup karıştıralım ve haşladığımız patlıcanları koyup, 5-10 dakika kavuralım.
Bu arada bizde yoğurdumuzu ezelim hazır edelim. Fincanın içine toz biber ve sıvı yağ koyup karıştıralım ve yemeyin pişmesini bekleyelim.
Kavrulan patlıcanların tadına bakalım ve pişmesi iyiyse ocağı kapatalım ve yemeği tabağa alalım.
Yemeğin sıcaklığı çıkınca üzerine yogurdu dönelim ve onun da üzerine hazırladığımız yağı dökelim servis edelim. Afiyet olsun
Kuru Patlıcan Yoğurtlaması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 büyük çorba kasesi yemeklik kuru patlıcan
Sıcak su
1 orta boy kuru soğan
Tuz
Tozbiber
Üzerine;
Yoğurt
1 çay kaşığı tozbiber
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Kuru Patlıcan Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru patlıcanlarımızı süzgüde yıkayıp, yayvan tencereye koyup ve üzerine geçecek şekilde sıcak su koyup kaynatıyoruz.
Patlıcanın acısını yani mor suyunu çıkartıyoruz ve bu suyu döküp, patlıcanları bir tur soğuk suyla durulayıp tekrar sıcak suyla kaynatıyoruz. Bu işlemi 3 defa tekrarlayalım. Son sıcak suyla koyduğumuzda içine tuz da koyalım ki tadı yavan olmasın.
Patlıcanlar pişince suyunu süzelim. Diğer taraftan tencereye sıvı yağ koyalım ve içine soğanı ortadan ikiye kesip dilim şeklinde doğrayalım ve onları kavuralım.
Rengi değişen soğanın üzerine tozbiber ve tuz koyup karıştıralım ve haşladığımız patlıcanları koyup, 5-10 dakika kavuralım.
Bu arada bizde yoğurdumuzu ezelim hazır edelim. Fincanın içine toz biber ve sıvı yağ koyup karıştıralım ve yemeyin pişmesini bekleyelim.
Kavrulan patlıcanların tadına bakalım ve pişmesi iyiyse ocağı kapatalım ve yemeği tabağa alalım.
Yemeğin sıcaklığı çıkınca üzerine yogurdu dönelim ve onun da üzerine hazırladığımız yağı dökelim servis edelim. Afiyet olsun
Kuru Patlıcan Yoğurtlaması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı