Kuru Sebze Haşlama (Patlıcan, Biber ,Kapya Biber ,Domates) Tarifi İçin Malzemeler
1 kase kurutulmuş patlıcan
1 kase kurutulmuş domates
1 kase kurutulmuş sivri biber
1 çay bardağı kadar kurutulmuş kapya biber
3 adet soğan
7-8diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası ve domates salçası
Tuz, karabiber ,pul biber
2 yemek dolusu kıyma
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuru Sebze Haşlama (Patlıcan, Biber ,Kapya Biber ,Domates) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle malzemeleri ayrı ayrı kaynatılmış suda yumuşayana kadar haşlayalım.Süzelim .
Yağımızı tencereye alalım, soğanlarımızı kıyma ile soteleyelim.
Salçasını sırasıyla kurutulmuş haşlanmış sebzelerimizi ekleyip tuzunu,baharatlarını da ekleyelim .
Sarımsakları soyup difrize atıyorum pratik oluyor.
Ben bütün koyuyorum siz ister doğrayıp ister rendeleyin güzelce kavurduktan sonra altını kapatalım sıcak servis edelim.
Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurtta dökebilirsiniz.
Kuru Sebze Haşlama (Patlıcan, Biber ,Kapya Biber ,Domates) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kase kurutulmuş patlıcan
1 kase kurutulmuş domates
1 kase kurutulmuş sivri biber
1 çay bardağı kadar kurutulmuş kapya biber
3 adet soğan
7-8diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası ve domates salçası
Tuz, karabiber ,pul biber
2 yemek dolusu kıyma
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuru Sebze Haşlama (Patlıcan, Biber ,Kapya Biber ,Domates) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle malzemeleri ayrı ayrı kaynatılmış suda yumuşayana kadar haşlayalım.Süzelim .
Yağımızı tencereye alalım, soğanlarımızı kıyma ile soteleyelim.
Salçasını sırasıyla kurutulmuş haşlanmış sebzelerimizi ekleyip tuzunu,baharatlarını da ekleyelim .
Sarımsakları soyup difrize atıyorum pratik oluyor.
Ben bütün koyuyorum siz ister doğrayıp ister rendeleyin güzelce kavurduktan sonra altını kapatalım sıcak servis edelim.
Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurtta dökebilirsiniz.
Kuru Sebze Haşlama (Patlıcan, Biber ,Kapya Biber ,Domates) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı