Kuş Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
125 gr. margarin yahut tereyağı(oda ısısında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yeteri kadar un (3-4 su bardağı kadar)
Kuş Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Margarin, sıvı yağ, yumurta, vanilin ve pudra şekeri güzelce karıştırılır.
Akabinde k. Tozu ve un denetimli bir halde ek edilerek ele yapışmayan bir kurabiye hamuru yoğurulur.
Son olarak h. Cevizi ve kuş üzümü eklenip tüm materyal karışana kadar hamur tekrar nazikçe yoğurulur.
Varsa dondurma kaşığı ile yoksa elle biçim verilerek tepsiye dizilir.
Evvelden ısıtılmış 180derece fırında altı ve üstü hafif pembeleşene kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Kuş Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gr. margarin yahut tereyağı(oda ısısında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yeteri kadar un (3-4 su bardağı kadar)
Kuş Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Margarin, sıvı yağ, yumurta, vanilin ve pudra şekeri güzelce karıştırılır.
Akabinde k. Tozu ve un denetimli bir halde ek edilerek ele yapışmayan bir kurabiye hamuru yoğurulur.
Son olarak h. Cevizi ve kuş üzümü eklenip tüm materyal karışana kadar hamur tekrar nazikçe yoğurulur.
Varsa dondurma kaşığı ile yoksa elle biçim verilerek tepsiye dizilir.
Evvelden ısıtılmış 180derece fırında altı ve üstü hafif pembeleşene kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Kuş Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı