Kuşbaşı Etli Aspirli Üzümlü Fıstıklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
1 subardağı pilavlık pirinç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuşüzümü vee çamfıstığı
1 tatlı kaşığı aspir
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
150 gram kuşbaşı dana eti
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz,tozşeker,limonsuyu
Yarım çay kaşığı karabiber,tarçın,yenibahar
Kuşbaşı Etli Aspirli Üzümlü Fıstıklı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuşbaşı etleri çok küçük doğranmış olsun etlerde yağ ve sinir olmasın aspir baharatçılarda bulunuyor adı yalancı safran olarak ta geçiyor.
Tencereye önce eti koyalım suyu salıp çekene kadar pişirelim.
Sonra yağları koyalım karıştıralım.
2-3 dk kavuralım fıstığı koyalım.
1 dk koyalım.
Sonra çok küçük doğranmış soğanı sarımsağı koyalım karıştıralım üzümü serpelim karıştıralım.
Sıcak suyunu verelim ılık tuzlu suda bekletip yıkadığımız pirinci ilave edelim karıştıralım.
Tuz baharatları serpelim.
Yarım çay bardağı suda aspiri 2-3 dk kaynatalım.
Sonra süzerek pilava katalım bir karıştıralım. Fokurdayınca ocağın altın kısalım.
Suyunu çekene kadar pişirelim.
Sonra demlenmeye bırakalım afiyet olsun.
Kuşbaşı Etli Aspirli Üzümlü Fıstıklı Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 subardağı pilavlık pirinç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuşüzümü vee çamfıstığı
1 tatlı kaşığı aspir
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
150 gram kuşbaşı dana eti
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz,tozşeker,limonsuyu
Yarım çay kaşığı karabiber,tarçın,yenibahar
Kuşbaşı Etli Aspirli Üzümlü Fıstıklı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuşbaşı etleri çok küçük doğranmış olsun etlerde yağ ve sinir olmasın aspir baharatçılarda bulunuyor adı yalancı safran olarak ta geçiyor.
Tencereye önce eti koyalım suyu salıp çekene kadar pişirelim.
Sonra yağları koyalım karıştıralım.
2-3 dk kavuralım fıstığı koyalım.
1 dk koyalım.
Sonra çok küçük doğranmış soğanı sarımsağı koyalım karıştıralım üzümü serpelim karıştıralım.
Sıcak suyunu verelim ılık tuzlu suda bekletip yıkadığımız pirinci ilave edelim karıştıralım.
Tuz baharatları serpelim.
Yarım çay bardağı suda aspiri 2-3 dk kaynatalım.
Sonra süzerek pilava katalım bir karıştıralım. Fokurdayınca ocağın altın kısalım.
Suyunu çekene kadar pişirelim.
Sonra demlenmeye bırakalım afiyet olsun.
Kuşbaşı Etli Aspirli Üzümlü Fıstıklı Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı