Kuşbaşılı Patates Yemeği Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı zeytinyağı
350 gr dana kuşbaşı
6 adet orta uzunluk patates
1 adet orta uzunluk soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon
Ağız tadınıza nazaran tuz
Haşladığımız etin suyundan 1 buçuk su bardağı kenara ayıralım
Kuşbaşılı Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tam kış günlerine uygun içimizi ısıtacak mis üzere etli bi yemek tanımım var size. Baharatlarla kavuşunca kusursuz bir lezzet ortaya çıkıyor. İsterseniz bu tanımıma 1 su bardağı kadar haşlanmış nohutta ek edebilirsiniz çok yakışıyor lezzet olarak… umarım tanımımı dener, sevdiklerinizle afiyetle yersiniz
Öncelikle kuşbaşı etimizi kaynarken kefini alarak hafif yumuşayana kadar haşlayalım. Suyundan süzüp kenarda bekletelim. Suyundan 1 buçuk su bardağı kadar yemeğimize eklemek için ayıralım.
Daha sonra tenceremize zeytinyağımızı koyup soğanlarımızı hafif pembeleşene kadar kavuralım.
Etimizi ek edip kavurmaya devam edelim. Salçalarımızı katıp kokuları çıkana kadar bir 2,3 dakika pişirelim. Baharatları ve tuzu ek edip güzelce karıştıralım.
Etlerle orantılı doğradığımız patateslerimizide ek edip tatların güzelce birbirine karışmasını sağlayalım.
Ayırdığımız et suyundan 1 bardak ek edip orta ateşte kapağını açmadan 15 dakika pişirelim. Daha sonra suyunu denetim etmek açalım gerekirse biraz daha et suyu ek edip bi 10 dakika daha pişirelim.
Piştikten sonra hafif dinlendirip servis yapalım. Ben yanına arpa şehriyeli pilav yaptım…. Sizde damak zevkinize nazaran yanına ek bir tatla servis yapabilirsiniz.
Deneyen arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun
Kuşbaşılı Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı zeytinyağı
350 gr dana kuşbaşı
6 adet orta uzunluk patates
1 adet orta uzunluk soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon
Ağız tadınıza nazaran tuz
Haşladığımız etin suyundan 1 buçuk su bardağı kenara ayıralım
Kuşbaşılı Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tam kış günlerine uygun içimizi ısıtacak mis üzere etli bi yemek tanımım var size. Baharatlarla kavuşunca kusursuz bir lezzet ortaya çıkıyor. İsterseniz bu tanımıma 1 su bardağı kadar haşlanmış nohutta ek edebilirsiniz çok yakışıyor lezzet olarak… umarım tanımımı dener, sevdiklerinizle afiyetle yersiniz
Öncelikle kuşbaşı etimizi kaynarken kefini alarak hafif yumuşayana kadar haşlayalım. Suyundan süzüp kenarda bekletelim. Suyundan 1 buçuk su bardağı kadar yemeğimize eklemek için ayıralım.
Daha sonra tenceremize zeytinyağımızı koyup soğanlarımızı hafif pembeleşene kadar kavuralım.
Etimizi ek edip kavurmaya devam edelim. Salçalarımızı katıp kokuları çıkana kadar bir 2,3 dakika pişirelim. Baharatları ve tuzu ek edip güzelce karıştıralım.
Etlerle orantılı doğradığımız patateslerimizide ek edip tatların güzelce birbirine karışmasını sağlayalım.
Ayırdığımız et suyundan 1 bardak ek edip orta ateşte kapağını açmadan 15 dakika pişirelim. Daha sonra suyunu denetim etmek açalım gerekirse biraz daha et suyu ek edip bi 10 dakika daha pişirelim.
Piştikten sonra hafif dinlendirip servis yapalım. Ben yanına arpa şehriyeli pilav yaptım…. Sizde damak zevkinize nazaran yanına ek bir tatla servis yapabilirsiniz.
Deneyen arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun
Kuşbaşılı Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı