Son konular

Kuşbaşılı Patates Yemeği

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kuşbaşılı Patates Yemeği Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı zeytinyağı
350 gr dana kuşbaşı
6 adet orta uzunluk patates
1 adet orta uzunluk soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon
Ağız tadınıza nazaran tuz
Haşladığımız etin suyundan 1 buçuk su bardağı kenara ayıralım

Kuşbaşılı Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Tam kış günlerine uygun içimizi ısıtacak mis üzere etli bi yemek tanımım var size. Baharatlarla kavuşunca kusursuz bir lezzet ortaya çıkıyor. İsterseniz bu tanımıma 1 su bardağı kadar haşlanmış nohutta ek edebilirsiniz çok yakışıyor lezzet olarak… umarım tanımımı dener, sevdiklerinizle afiyetle yersiniz ‍
Öncelikle kuşbaşı etimizi kaynarken kefini alarak hafif yumuşayana kadar haşlayalım. Suyundan süzüp kenarda bekletelim. Suyundan 1 buçuk su bardağı kadar yemeğimize eklemek için ayıralım.
Daha sonra tenceremize zeytinyağımızı koyup soğanlarımızı hafif pembeleşene kadar kavuralım.
Etimizi ek edip kavurmaya devam edelim. Salçalarımızı katıp kokuları çıkana kadar bir 2,3 dakika pişirelim. Baharatları ve tuzu ek edip güzelce karıştıralım.
Etlerle orantılı doğradığımız patateslerimizide ek edip tatların güzelce birbirine karışmasını sağlayalım.
Ayırdığımız et suyundan 1 bardak ek edip orta ateşte kapağını açmadan 15 dakika pişirelim. Daha sonra suyunu denetim etmek açalım gerekirse biraz daha et suyu ek edip bi 10 dakika daha pişirelim.
Piştikten sonra hafif dinlendirip servis yapalım. Ben yanına arpa şehriyeli pilav yaptım…. Sizde damak zevkinize nazaran yanına ek bir tatla servis yapabilirsiniz.
Deneyen arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun ‍

Kuşbaşılı Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Patatesli Kuşbaşılı Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler ️750 gram yağsız kuşbaşı et ️2 orta uzunluk patates ️1 adet büyük soğan ️3 diş sarımsak ️2 buçuk yemek kaşığı kadar sıvı yağ ️2 yemek kaşığı doğranmış domates varsa kışlık domates sosu ️1 yemek kaşığı domates salçası ️1 tatlı kaşığı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kuşbaşılı Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 2 kilo patates 2 adet kapya biber 2 adet köy biberi Kuru soğan Yarım kilo kuş başı et Tuz Tereyağ Sıvı yağ Kara biber 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası Kuşbaşılı Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kuş başı eti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Güveçte Porsiyonluk Kuşbaşılı Pırasa Tarifi İçin Malzemeler 1 kg pırasa Yarım kilo kuşbaşı et 1 adet soğan 2 adet havuç 1 yemek kaşığı domates 1 yemek kaşığı biber salçası Tuz, karabiber, kimyon Tereyağı Sıvı yağ Porsiyon başına yumurta Güveçte Porsiyonluk Kuşbaşılı Pırasa Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Çıtır Çıtır Kuşbaşılı Pide Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 2 su bardağı ılık su 1 paket kuru maya 10 gr 1 tatlı kaşığı tuz 1 silme tatlı kaşığı şeker 4 veya 4 buçuk bardak un 250-300 gram et İç harcı için: 2 adet domates 3 adet sivri biber 3 adet soğan 1 çay bardağı domates salçası 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kuşbaşılı Pide Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 bardak ılık su Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 kaşık yoğurt 1 yemek kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 5-6 bardak aldığı kadar un İç malzemesi için; Yarım kilo sotelik doğranmış kuşbaşı et 2 soğan 2 adet yeşil sivri biber 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt