Son konular

Kuşbaşılı Pide

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kuşbaşılı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
2 bardak ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 kaşık yoğurt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
5-6 bardak aldığı kadar un
İç malzemesi için;
Yarım kilo sotelik doğranmış kuşbaşı et
2 soğan
2 adet yeşil sivri biber
2 adet domates
3-4 kaşık domates sosu
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Üzerine sürmek için;
Tereyağı

Kuşbaşılı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce hamurumuzu yoğurmakla işe başlayalım. Ilık su şeker ve mayayı karıştırıp 5 dk kadar kabarmasını bekleyelim.
Sonra tüm malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş ununu ilave edelim. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. 40 dk kadar ılık bir ortamda mayalanmasını bekleyelim.
Diğer yanda sotelik doğranmış etimizi 1 bardak su ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Etlerimiz yumuşayıp suyunu çekince tuzunu ilave edip karıştıralım.
Ocaktan aldıktan sonra üzerine çiğ olarak küp küp doğranmış soğan biber domates ve diğer tüm malzemeyi ilave edip harmanlayalım.
Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler ayırarak merdane yardımı ile uzunca açalım.
Arasına iç malzememizden yerleştirip iki kenarını kapatalım. Pide şeklini verip yağlı kağıt serili tepsimize alalım. 15 dk kadar beklettikten sonra 180 derece ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişirelim (Benim fırınımda 20 dk kadar yeterli oldu. ).
Fırından çıkınca kenarlarını tereyağı ile yağlayıp üzerlerini 5 dk kadar örtelim. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun …
Kuşbaşılı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kuşbaşılı Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 3 su bardağı un 1-1,5 su bardağı ilik su 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 çay kaşığı tuz İç harcı için; 300-500 gram arası yağsız kuşbaşı (Sotelik doğranacak ufak) 2 adet kuru soğan 2 adet sivri biber 2 adet domates Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Çıtır Çıtır Kuşbaşılı Pide Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 2 su bardağı ılık su 1 paket kuru maya 10 gr 1 tatlı kaşığı tuz 1 silme tatlı kaşığı şeker 4 veya 4 buçuk bardak un 250-300 gram et İç harcı için: 2 adet domates 3 adet sivri biber 3 adet soğan 1 çay bardağı domates salçası 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kuşbaşılı Pide Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su Yarım su bardağı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 yumurta 1 kuru maya 2 kesme şeker ( Maya için) 5 -6 su bardağı un İç malzemesi için Yarım kilo dana et 3 adet biber 1 domates 1 yemek kaşığı da az salça Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Hazır Ekmek Hamuruyla Kuşbaşılı Pide Tarifi İçin Malzemeler 1 adet ekmek hamuru Kuşbaşı doğranmış dana ya da kuzu eti (Ben antrikot kullandım) 1 küçük kapya biber 1 küçük domates 1 sivri biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Karabiber Tuz Kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı tereyağı 1/2 (yarım) çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Karadeniz Pidesi Tadında Kuşbaşılı Pideler Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için malzemeler Yarım su bardağı ılık süt 2 su bardağı ılık su 4 kesme şeker veya 1 dolu yemek kaşığı toz şeker 1 paket toz maya veya yarım paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz 4 yemek kaşığı sıvı yağ 7 su bardağı un ele...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt