Kuşbaşılı Pide Tanımı İçin Materyaller
Pide hamuru için;
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İç harcı için;
500 gram yağsız kuşbaşı
1 tane soğan
1 tane kırmızı biber
1 tane yeşil biber
2 adet orta uzunluk domates
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2. iç harcı için
200 gram sucuk
2 adet yumurta
Kuşbaşılı Pide Tanımı Yapılışı
Öncelikle bir kapta ılık su, maya, şeker, tuz ve yağ çırpılır.
Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un eklenip yoğurulur.
25 dakika mayalandıralım.
İç harcı için; Hamura başlamadan evvel etlerimizi kuşbaşı halinde doğrayıp üzerini geçicek kadar su eklenir.
Suyu çekene kadar pişirilir.
Soğan, biberler, ve baharatlar eklenip, 5 dakikaya kadar etlerle kavrulur.
25 dakika mayalanan hamurumuzu 8 kesime bölelim bu size kalmış bir şey ister pidenizin boyutunu küçültüp büyütebilirsiniz.
8 kesime böldüğümüz pidelerimizi alıp uzun uzun açalım ve içerisine tam ortasına gelecek halde gereçlerimizi yerleştirelim .
En uçlarını kopartıp ortasını açık bırakalım ve tepsiye yerleştirelim.
Kenarlarına yumurta sürelim ve kuşbaşının üzerine de biraz kaşar koyup evvelce ısıtmış olduğumuz 210 derecelik alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Pide hamuru için;
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İç harcı için;
500 gram yağsız kuşbaşı
1 tane soğan
1 tane kırmızı biber
1 tane yeşil biber
2 adet orta uzunluk domates
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2. iç harcı için
200 gram sucuk
2 adet yumurta
Kuşbaşılı Pide Tanımı Yapılışı
Öncelikle bir kapta ılık su, maya, şeker, tuz ve yağ çırpılır.
Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un eklenip yoğurulur.
25 dakika mayalandıralım.
İç harcı için; Hamura başlamadan evvel etlerimizi kuşbaşı halinde doğrayıp üzerini geçicek kadar su eklenir.
Suyu çekene kadar pişirilir.
Soğan, biberler, ve baharatlar eklenip, 5 dakikaya kadar etlerle kavrulur.
25 dakika mayalanan hamurumuzu 8 kesime bölelim bu size kalmış bir şey ister pidenizin boyutunu küçültüp büyütebilirsiniz.
8 kesime böldüğümüz pidelerimizi alıp uzun uzun açalım ve içerisine tam ortasına gelecek halde gereçlerimizi yerleştirelim .
En uçlarını kopartıp ortasını açık bırakalım ve tepsiye yerleştirelim.
Kenarlarına yumurta sürelim ve kuşbaşının üzerine de biraz kaşar koyup evvelce ısıtmış olduğumuz 210 derecelik alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.