Kuskus Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 paket kuskus
4 su bardağı sıcak su
Tavuk suyu
1 tatlı kaşığı silme tuz
Kuskus Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben tüm pilavları et ve tavuk suyuyla pişince daha lezzetli bulurum fakat siz tercih etmezseniz sade olarak pişirebilirsiniz .
Öncelikle 1 paket kuskustan bir ölçü evvelce zeytinyağı döktüğümüz tenceremize döküp kavurmaya başlayalım.
Kavurup rengini uygunca döndürdüğümüz kuskusların üzerine geri kalan kuşkularımızı koyalım tekrar 2-3 dakika hepsini kavuralım.
Daha sonra kaynattığımız suyu ve tavuk suyu kullandım onu ekleyelim. Ve tuz ekleyip son defa karıştıralım.
Kuskus pilavı pirinç pilavı üzere daha sıkıntı olmadığı için ben su konusunda daha esnek davranıyorum birinci etapta üzerini geçecek kadar su koyup kısık ateşe alıp demlenerek pilavımı pişiriyorum.
Fakat koyduğunuz su yetersiz gelirse üzerine bir ölçü daha ek edebilirsiniz kuskus pilavı suyu kaldırıyor.
Altını kıstığımız tencerenin kapağını suyunu çekene kadar hiç açmıyoruz. Daha sonra suyunu çekince son kere karıştırıp biraz daha demlenmeye bırakabilirsiniz. Afiyet olsun .
Kuskus Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 paket kuskus
4 su bardağı sıcak su
Tavuk suyu
1 tatlı kaşığı silme tuz
Kuskus Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben tüm pilavları et ve tavuk suyuyla pişince daha lezzetli bulurum fakat siz tercih etmezseniz sade olarak pişirebilirsiniz .
Öncelikle 1 paket kuskustan bir ölçü evvelce zeytinyağı döktüğümüz tenceremize döküp kavurmaya başlayalım.
Kavurup rengini uygunca döndürdüğümüz kuskusların üzerine geri kalan kuşkularımızı koyalım tekrar 2-3 dakika hepsini kavuralım.
Daha sonra kaynattığımız suyu ve tavuk suyu kullandım onu ekleyelim. Ve tuz ekleyip son defa karıştıralım.
Kuskus pilavı pirinç pilavı üzere daha sıkıntı olmadığı için ben su konusunda daha esnek davranıyorum birinci etapta üzerini geçecek kadar su koyup kısık ateşe alıp demlenerek pilavımı pişiriyorum.
Fakat koyduğunuz su yetersiz gelirse üzerine bir ölçü daha ek edebilirsiniz kuskus pilavı suyu kaldırıyor.
Altını kıstığımız tencerenin kapağını suyunu çekene kadar hiç açmıyoruz. Daha sonra suyunu çekince son kere karıştırıp biraz daha demlenmeye bırakabilirsiniz. Afiyet olsun .
Kuskus Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı