Kütük Pasta (Log Cake) Tarifi İçin Malzemeler
Su bardağı 200 ml
Keki için
4 adet büyük boy yumurta (Oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı toz şeker (80 gr)
50 gram tereyağı ( 3 yemek kaşığı)
1/3 su bardağı un (50 gr)( eritilmiş)
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 dolu yemek kaşığı kakao (25 gr)
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
Kreması için
250 gram soğuk krema (Pınar marka kullandım)
Yarım su bardağı pudra şekeri (60 gr)
1 paket vanilya
Ganaj için
120 gram soğuk krema
100 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı süt
Kütük Pasta (Log Cake) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için :yumurtaları ve şekeri bir kaba alalım.
Karıştırma kabının altına içinde kaynar su olan başka bir kap yerleştirelim. (benmari usulü gibi yumurta kabı suya temas etmeyecek sadece alttan sıcaklık gelecek)
Mikser yardımıyla yumurtalar ile şekeri çırpmaya başlayalım. Suyun sıcaklığıyla yumurtalar köpürücek ve rengi açılacak iyice köpürünce kenara alalım.
Eriyip soğumuş tereyağını ekleyip yedirelim.
Ayrı bir kapta un tuz kakao vanilya kabartma tozunu iyice karıştıralım.
Yumurtalı karışıma ekleyip spatula yardımıyla dıştan içe doğru karıştıralım.
Kek karışımını yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen fırın tepsisine alalım.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 8 dk pişirelim. Çok fazla pişmeyecek yumuşacık olacak fırında fazla tutmayalım kontrollü pişirelim. Kürdan testi yapıp fırından alalım ilk sıcaklığı çıkınca ters çevirip yağlı kağıttan çıkaralım.
Başka bir yağlı kağıtla soğumadan rulo şeklinde sarıp bir bezle her tarafını kapatıp kurumadan soğumasını sağlayalım.
Kreması için: tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım katı kıvama gelene kadar çırpalım. Ve buzdolabında 10 15 dk bekletelim.
Ganaj: soğuk kremayı küçük bir tavada eritelim.
Ocağın altını kapatıp çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
En son sütü ekleyip karıştıralım buzdolabına alıp soğumaya bırakalım.
Rulo kekimizi açıp dolaptan çıkardığımız kremayı her yerine eşit olacak şekilde yayalım ve sıkıca saralım.
Tekrar buzdolabına alalım.
Bu arada dolaptan çikolatayı çıkarıp mikserle çırpıp krema kıvamına gelmesini sağlayalım.
Keki çıkarıp bir kısmını kesip kekin yanına bir kısmı da üstüne koyalım.
Hızlıca kekin etrafını çikolata ile kaplayalım.
Çatal ile çizikler atalım.
Buzdolabında dinlendirip servis edelim.Afiyet olsun.
Kütük Pasta (Log Cake) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Su bardağı 200 ml
Keki için
4 adet büyük boy yumurta (Oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı toz şeker (80 gr)
50 gram tereyağı ( 3 yemek kaşığı)
1/3 su bardağı un (50 gr)( eritilmiş)
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 dolu yemek kaşığı kakao (25 gr)
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
Kreması için
250 gram soğuk krema (Pınar marka kullandım)
Yarım su bardağı pudra şekeri (60 gr)
1 paket vanilya
Ganaj için
120 gram soğuk krema
100 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı süt
Kütük Pasta (Log Cake) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için :yumurtaları ve şekeri bir kaba alalım.
Karıştırma kabının altına içinde kaynar su olan başka bir kap yerleştirelim. (benmari usulü gibi yumurta kabı suya temas etmeyecek sadece alttan sıcaklık gelecek)
Mikser yardımıyla yumurtalar ile şekeri çırpmaya başlayalım. Suyun sıcaklığıyla yumurtalar köpürücek ve rengi açılacak iyice köpürünce kenara alalım.
Eriyip soğumuş tereyağını ekleyip yedirelim.
Ayrı bir kapta un tuz kakao vanilya kabartma tozunu iyice karıştıralım.
Yumurtalı karışıma ekleyip spatula yardımıyla dıştan içe doğru karıştıralım.
Kek karışımını yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen fırın tepsisine alalım.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 8 dk pişirelim. Çok fazla pişmeyecek yumuşacık olacak fırında fazla tutmayalım kontrollü pişirelim. Kürdan testi yapıp fırından alalım ilk sıcaklığı çıkınca ters çevirip yağlı kağıttan çıkaralım.
Başka bir yağlı kağıtla soğumadan rulo şeklinde sarıp bir bezle her tarafını kapatıp kurumadan soğumasını sağlayalım.
Kreması için: tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım katı kıvama gelene kadar çırpalım. Ve buzdolabında 10 15 dk bekletelim.
Ganaj: soğuk kremayı küçük bir tavada eritelim.
Ocağın altını kapatıp çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
En son sütü ekleyip karıştıralım buzdolabına alıp soğumaya bırakalım.
Rulo kekimizi açıp dolaptan çıkardığımız kremayı her yerine eşit olacak şekilde yayalım ve sıkıca saralım.
Tekrar buzdolabına alalım.
Bu arada dolaptan çikolatayı çıkarıp mikserle çırpıp krema kıvamına gelmesini sağlayalım.
Keki çıkarıp bir kısmını kesip kekin yanına bir kısmı da üstüne koyalım.
Hızlıca kekin etrafını çikolata ile kaplayalım.
Çatal ile çizikler atalım.
Buzdolabında dinlendirip servis edelim.Afiyet olsun.
Kütük Pasta (Log Cake) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı