Kütük Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandı̇spanya;
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı artı 1 yemek kaşığı dolusu un
2 yemek kaşığı silme nişasta
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı sıvı yağ̆
Yarım çay bardağı sıcak su
Krema için;
300 gram labne
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 poşet toz şanti
Krema ı̇çı̇n kahveli şurup;
1 tatlı kaşığı dolusu granül kahve ( nescafe )
Çeyrek çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı toz şeker
Ganaj krema;
200 ml sıvı krema
200 gram sütlü küvertür
200 gram bitter küvertür
Not:daha az çikolata kullanıp daha hafif bir krema da elde edebilirsiniz 200 ml sıvı krema 200 gr çikolata gibi
Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir çırpma kabında yumurta ve şekeri 6 dakika beyaz kıvama gelene kadar çırpın .
Daha sonra katı malzemeleri eleyerek ilave edin spatula ile alt üst ederek yağlı kağıt serili tepsimize dökün.
170°’de 20 dakika kontrollü şekilde pişirin.
Pişen kekimizin üzerine bir havlu veya bezle örtün 5 dakika sonra bezi alıp başka bir pudra şeker serpilmiş yağlı kağıdın üstüne keki koyun ve rulo yapın yavaş yavaş kırılmaması için
Üst krema için ısıtılmış kremaya çikolataları ekleyerek benmari yapın ve soğumaya bırakın dolapta bekletin
İç kremamız için bütün malzemeleri bir derin kaba ekleyerek çırpın.
Daha sonra soğumuş olan rulo kekimizi açalım kremayı düzgünce yedirelim.
İsterseniz içine istediğiniz meyveleri koyabilirsiniz.
Daha sonra rulo yaparak üstüne ganaj yaptığımız soğumuş kremayı bir pasta torbasına koyarak üstüne sıkalım .
Çatalla çizikler atalım.
Pastamız hazırdır dilediğiniz gibi süsleyin .
Kütük Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Pandı̇spanya;
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı artı 1 yemek kaşığı dolusu un
2 yemek kaşığı silme nişasta
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı sıvı yağ̆
Yarım çay bardağı sıcak su
Krema için;
300 gram labne
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 poşet toz şanti
Krema ı̇çı̇n kahveli şurup;
1 tatlı kaşığı dolusu granül kahve ( nescafe )
Çeyrek çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı toz şeker
Ganaj krema;
200 ml sıvı krema
200 gram sütlü küvertür
200 gram bitter küvertür
Not:daha az çikolata kullanıp daha hafif bir krema da elde edebilirsiniz 200 ml sıvı krema 200 gr çikolata gibi
Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir çırpma kabında yumurta ve şekeri 6 dakika beyaz kıvama gelene kadar çırpın .
Daha sonra katı malzemeleri eleyerek ilave edin spatula ile alt üst ederek yağlı kağıt serili tepsimize dökün.
170°’de 20 dakika kontrollü şekilde pişirin.
Pişen kekimizin üzerine bir havlu veya bezle örtün 5 dakika sonra bezi alıp başka bir pudra şeker serpilmiş yağlı kağıdın üstüne keki koyun ve rulo yapın yavaş yavaş kırılmaması için
Üst krema için ısıtılmış kremaya çikolataları ekleyerek benmari yapın ve soğumaya bırakın dolapta bekletin
İç kremamız için bütün malzemeleri bir derin kaba ekleyerek çırpın.
Daha sonra soğumuş olan rulo kekimizi açalım kremayı düzgünce yedirelim.
İsterseniz içine istediğiniz meyveleri koyabilirsiniz.
Daha sonra rulo yaparak üstüne ganaj yaptığımız soğumuş kremayı bir pasta torbasına koyarak üstüne sıkalım .
Çatalla çizikler atalım.
Pastamız hazırdır dilediğiniz gibi süsleyin .
Kütük Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı