Kütük Pasta Tarifi İçin Malzemeler
4 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
2/3 su bardağı şeker (125 gr)
4 yemek kaşığı tereyağ (60 gr)
Yarım su bardağı un (50 gr)
1/4 (çeyrek) su bardağı kakao (30 gr)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1 paket vanilya
1 çay kaşığı nescafe (isteğe bağlı) bir yemek kaşığı sıcak suda eritilip koyulabilir)
Kreması için;
2 poşet krem şanti
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı labne (damak tadına göre ayarlanabilir)
Üzeri için ganaj;
100 gram krema
90 gram bitter çikolata
Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırın 175 derecede çalıştırılır.
Kuru malzemeler bir kapta harmanlanır. (un, kakao, kabartma tozu, vanilya, tuz).
Tereyağ eritilip kenarda bekletilir.
Yumurta sarıları ve beyazları karışmayacak şekilde ayrılır.
Beyazları şekerin yarısıyla 6-7 dakika hızlı şekilde çırpılır.
Sonra sarıları başka bir kapta kalan şekerle 3-4 dakika çırpılır.
Tereyağ yumurta sarısı olan karışıma eklenir. (kahve de eklenebilir) karıştırılır.
Sonra kuru malzemeler de elenerek eklenip sadece karışana kadar çırpılır.
En son yumurta akları 2 3 seferde eklenir.
Alttan üste doğru spatulayla karıştırılır.
Tek renk alınca yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür.
8-10 dakika pişirilir.
Kürdanla kontrol edebilirsiniz temizse tamamdır. Çok pişirmeyin kırılabilir.
Üzerine yağlı kağıt koyulup kırmadan hızlıca ters çevrilip tezgaha koyulur.
Yavaşça pişerken kullanılan kağıt çıkarılır. Alttaki kağıtla beraber soğumadan rulo şeklinde sarılır.
Krema:Arası için koyulacak malzeme hazırlanır. Ben iki paket krem şantiyi çırpıp 1 kaşık labne ekledim tekrar çırptım.
Siz dilerseniz pastacı kreması ya da krema-pudra şekeri kullanabilirsiniz. (200 gram kremayı 45 gram pudra şekeri ve 1 çay kaşığı vanilinle çırpın. Dolapta soğutun).
Ganaj:Krema kaynama derecesine getirilip kapatılır çikolatalar eklenir.
Eriyene kadar karıştırılır.
Üzeri streçlenip dolaba kaldırılır.
Soğuyunca rengi açılana kadar çırpılır.
Gerekirse çok az süt ekleyebilirsiniz.
Kapatılan rulo geri açılır ve içine kremadan koyulup spatulayla eşit bir şekilde yayılır.
Sıkı bir şekilde sarılır.
Pastanın bir kısmı kesilir.
Kesik kısmı dışarıya bakacak şekilde kenara yapıştırılır.
Üzerine ganaj sürülüp çatalla kütük şekli verilir.
Soğuyunca süsleyip servis edebilirsiniz.
Kütük Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
2/3 su bardağı şeker (125 gr)
4 yemek kaşığı tereyağ (60 gr)
Yarım su bardağı un (50 gr)
1/4 (çeyrek) su bardağı kakao (30 gr)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1 paket vanilya
1 çay kaşığı nescafe (isteğe bağlı) bir yemek kaşığı sıcak suda eritilip koyulabilir)
Kreması için;
2 poşet krem şanti
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı labne (damak tadına göre ayarlanabilir)
Üzeri için ganaj;
100 gram krema
90 gram bitter çikolata
Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırın 175 derecede çalıştırılır.
Kuru malzemeler bir kapta harmanlanır. (un, kakao, kabartma tozu, vanilya, tuz).
Tereyağ eritilip kenarda bekletilir.
Yumurta sarıları ve beyazları karışmayacak şekilde ayrılır.
Beyazları şekerin yarısıyla 6-7 dakika hızlı şekilde çırpılır.
Sonra sarıları başka bir kapta kalan şekerle 3-4 dakika çırpılır.
Tereyağ yumurta sarısı olan karışıma eklenir. (kahve de eklenebilir) karıştırılır.
Sonra kuru malzemeler de elenerek eklenip sadece karışana kadar çırpılır.
En son yumurta akları 2 3 seferde eklenir.
Alttan üste doğru spatulayla karıştırılır.
Tek renk alınca yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür.
8-10 dakika pişirilir.
Kürdanla kontrol edebilirsiniz temizse tamamdır. Çok pişirmeyin kırılabilir.
Üzerine yağlı kağıt koyulup kırmadan hızlıca ters çevrilip tezgaha koyulur.
Yavaşça pişerken kullanılan kağıt çıkarılır. Alttaki kağıtla beraber soğumadan rulo şeklinde sarılır.
Krema:Arası için koyulacak malzeme hazırlanır. Ben iki paket krem şantiyi çırpıp 1 kaşık labne ekledim tekrar çırptım.
Siz dilerseniz pastacı kreması ya da krema-pudra şekeri kullanabilirsiniz. (200 gram kremayı 45 gram pudra şekeri ve 1 çay kaşığı vanilinle çırpın. Dolapta soğutun).
Ganaj:Krema kaynama derecesine getirilip kapatılır çikolatalar eklenir.
Eriyene kadar karıştırılır.
Üzeri streçlenip dolaba kaldırılır.
Soğuyunca rengi açılana kadar çırpılır.
Gerekirse çok az süt ekleyebilirsiniz.
Kapatılan rulo geri açılır ve içine kremadan koyulup spatulayla eşit bir şekilde yayılır.
Sıkı bir şekilde sarılır.
Pastanın bir kısmı kesilir.
Kesik kısmı dışarıya bakacak şekilde kenara yapıştırılır.
Üzerine ganaj sürülüp çatalla kütük şekli verilir.
Soğuyunca süsleyip servis edebilirsiniz.
Kütük Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı