Kütük Pasta Tanımı İçin Gereçler
Pandispanya için:
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Pastacı kreması için:
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Çikolatalı kreması için:
1 paket sıvı krema
Bitter çikolata 80 g
3 yemek kaşığı bitter çikolata
Kütük Pasta Tanımı Yapılışı
İlk olarak çikolatalı krema için sıvı kremayı ısıtalım ve içerisine çikolatayı ekleyip iki saat soğumaya bırakalım.
Pastacı kreması için: süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını tencerede karıştırıp aygaza alalım.
Pişen kremaya vanilya ve tereyağ ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
Pandispanya için: yumurta ve şekeri uygunca çırpalım.
İçerisine un, vanilya, kakao ve kabartma tozu ekleyip düşük süratte çırpalım.
Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye harcı döküp 200 derecede ısınmış fırında 180 derecede 10-12 dakika pişirelim.
Fırından çıkan keki sarıp soğumaya bırakalım.
Sonrasında pastacı kremasını içerisine yayalım.
Biraz damla çikolata ek edebilirsiniz.
Akabinde dikkatli bir şekilde saralım.
Bu aşamada hazırladığımız keki yağlı kağıda sarıp dolapta dinlenmeye bırakalım.
Dolapta dinlendirdiğimiz keki kütük şeklinde kesip üzerini çırptığımız çikolatalı krema ile kaplayalım.
Üzerine kürdanla çizgiler yapalım.
Eğer bir gece dolapta dinlendirirseniz çok daha lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun.
Pandispanya için:
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Pastacı kreması için:
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Çikolatalı kreması için:
1 paket sıvı krema
Bitter çikolata 80 g
3 yemek kaşığı bitter çikolata
Kütük Pasta Tanımı Yapılışı
İlk olarak çikolatalı krema için sıvı kremayı ısıtalım ve içerisine çikolatayı ekleyip iki saat soğumaya bırakalım.
Pastacı kreması için: süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını tencerede karıştırıp aygaza alalım.
Pişen kremaya vanilya ve tereyağ ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
Pandispanya için: yumurta ve şekeri uygunca çırpalım.
İçerisine un, vanilya, kakao ve kabartma tozu ekleyip düşük süratte çırpalım.
Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye harcı döküp 200 derecede ısınmış fırında 180 derecede 10-12 dakika pişirelim.
Fırından çıkan keki sarıp soğumaya bırakalım.
Sonrasında pastacı kremasını içerisine yayalım.
Biraz damla çikolata ek edebilirsiniz.
Akabinde dikkatli bir şekilde saralım.
Bu aşamada hazırladığımız keki yağlı kağıda sarıp dolapta dinlenmeye bırakalım.
Dolapta dinlendirdiğimiz keki kütük şeklinde kesip üzerini çırptığımız çikolatalı krema ile kaplayalım.
Üzerine kürdanla çizgiler yapalım.
Eğer bir gece dolapta dinlendirirseniz çok daha lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun.