Kütür Kütür Erimeyen Kornişon Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
Dilediğiniz kadar kornişon salatalık
Her bir 1 litrelik kavanoz için
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
1 çay bardağı üzüm sirkesi
Yeteri miktarda nohut
Sarımsak
Kaynar su
Kütür Kütür Erimeyen Kornişon Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kornişonların ucunu kesip ortasına hafif çizik atıp yıkayalım. Suyuda o arada kaynamaya bırakalım.
Kavanoza önce bir avuç nohut ve bir kaç parça sarımsak bırakalım kornişonların kavanoza bırakırken arada aralarına sarımsak koyalım.
En üst bölüme sırasıyla sarımsak tuz şeker limon tuzu ve sirke koyalım en son kaynamış suyu koyup hızlıca kapağını kapatıp şişeyi ters çevirelim.
Bir gece bu şekilde kaldıktan sonra serin bir yerde muhafaza edelim ve 1 hafta sonra açalım mutlaka 1 hafta dinlensin kışın uzun süre tüketebilirsiniz.
Kütür Kütür Erimeyen Kornişon Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Dilediğiniz kadar kornişon salatalık
Her bir 1 litrelik kavanoz için
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
1 çay bardağı üzüm sirkesi
Yeteri miktarda nohut
Sarımsak
Kaynar su
Kütür Kütür Erimeyen Kornişon Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kornişonların ucunu kesip ortasına hafif çizik atıp yıkayalım. Suyuda o arada kaynamaya bırakalım.
Kavanoza önce bir avuç nohut ve bir kaç parça sarımsak bırakalım kornişonların kavanoza bırakırken arada aralarına sarımsak koyalım.
En üst bölüme sırasıyla sarımsak tuz şeker limon tuzu ve sirke koyalım en son kaynamış suyu koyup hızlıca kapağını kapatıp şişeyi ters çevirelim.
Bir gece bu şekilde kaldıktan sonra serin bir yerde muhafaza edelim ve 1 hafta sonra açalım mutlaka 1 hafta dinlensin kışın uzun süre tüketebilirsiniz.
Kütür Kütür Erimeyen Kornişon Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı