Kütür Kütür Kornişon Turşusu Tanımı İçin Gereçler
(1 kg lık konserve kavanozu için)
Sıkıca yerleştirilmiş kornişon salatalık
1 çay bardağı üzüm sirkesi (Elma da olur)
1 yemek kaşığı kaya tuzu (İnce tuz olmaz)
1 çay kaşığı şeker
7-8 diş sarımsak
3-4 adet limon tuzu
Aldığı kadar kaynar halde sıcak su (mutlaka içme suyu kullanın)
Kütür Kütür Kornişon Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Salatalıkları güzelce yıkayın. Sap kısmını derin olmayacak formda kesin.
Kavanoza salatalıkları düzgünce yerleştirin. Ortalarına soyulmuş sarımsakları koyun.
Kaya tuzu,limon tuzu,sirke ve şekeri ekleyin.
Kavanozda eksik kalan yeri kaynar su ile doldurun.Yeni kapak kullanın.Sıkıca kapatın.Serin ve karanlık ortamda bekletin.
Kütür Kütür Kornişon Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
(1 kg lık konserve kavanozu için)
Sıkıca yerleştirilmiş kornişon salatalık
1 çay bardağı üzüm sirkesi (Elma da olur)
1 yemek kaşığı kaya tuzu (İnce tuz olmaz)
1 çay kaşığı şeker
7-8 diş sarımsak
3-4 adet limon tuzu
Aldığı kadar kaynar halde sıcak su (mutlaka içme suyu kullanın)
Kütür Kütür Kornişon Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Salatalıkları güzelce yıkayın. Sap kısmını derin olmayacak formda kesin.
Kavanoza salatalıkları düzgünce yerleştirin. Ortalarına soyulmuş sarımsakları koyun.
Kaya tuzu,limon tuzu,sirke ve şekeri ekleyin.
Kavanozda eksik kalan yeri kaynar su ile doldurun.Yeni kapak kullanın.Sıkıca kapatın.Serin ve karanlık ortamda bekletin.
Kütür Kütür Kornişon Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı