Kuymak (Mıhlama) Tarifi İçin Malzemeler
5 yemek kaşığı mısır unu
4 su bardağı su kontrollü
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Tel peynir (civil peynir)
Kuymak (Mıhlama) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını ve sıvı yağı tavaya koyalım,tereyağı eridikten sonra mısır ununu ekleyelim ve kavuralım.
Hafif rengi dönüp kokusu çıktıktan sonra kontrollü şekilde suyunu ekleyerek karıştıralım,suyunu çektikçe su ekleyelim.
Topaklanmamasına dikkat edelim.
Kuymağın altı kısık bir şekilde suyunu çekip yağını üzerine verinceye kadar 5 dakika pişirelim.
Son olarak peynirini üzerine ekleyelim ve fazla karıştırmadan peynir eriyip tekrar yağı üzerine çıkınca ocağı kapatalım. Servise hazır. Afiyet olsun. Eğer kuymak çok katı olursa su eklemesi yapabilirsiniz,çünkü bazı mısır unları suyu daha çok kaldırabilirken bazısı kaldırmayabiliyor.
Kuymak (Mıhlama) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 yemek kaşığı mısır unu
4 su bardağı su kontrollü
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Tel peynir (civil peynir)
Kuymak (Mıhlama) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını ve sıvı yağı tavaya koyalım,tereyağı eridikten sonra mısır ununu ekleyelim ve kavuralım.
Hafif rengi dönüp kokusu çıktıktan sonra kontrollü şekilde suyunu ekleyerek karıştıralım,suyunu çektikçe su ekleyelim.
Topaklanmamasına dikkat edelim.
Kuymağın altı kısık bir şekilde suyunu çekip yağını üzerine verinceye kadar 5 dakika pişirelim.
Son olarak peynirini üzerine ekleyelim ve fazla karıştırmadan peynir eriyip tekrar yağı üzerine çıkınca ocağı kapatalım. Servise hazır. Afiyet olsun. Eğer kuymak çok katı olursa su eklemesi yapabilirsiniz,çünkü bazı mısır unları suyu daha çok kaldırabilirken bazısı kaldırmayabiliyor.
Kuymak (Mıhlama) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı