Kuymak (Muhlama) Tarifi İçin Malzemeler
50 gram kaşar
100 gram kolot
4 yemek kaşığı mısır unu
4 yemek kaşığı tereyağı
Yaklaşık 2 su bardağı kaynar su
Tuz
Kuymak (Muhlama) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını tavada eritiyoruz.
Göz göz olunca mısır ununu ekleyip kavuruyoruz.
Kaynar suyu ekleyip yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Kıvam alınca peynirleri üzerine döküp karıştırıyoruz.
Yağ yüzeye çıkmaya başlayıp, peynirler eriyince altını kapatıyoruz.Afiyet olsun
Kuymak (Muhlama) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
50 gram kaşar
100 gram kolot
4 yemek kaşığı mısır unu
4 yemek kaşığı tereyağı
Yaklaşık 2 su bardağı kaynar su
Tuz
Kuymak (Muhlama) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını tavada eritiyoruz.
Göz göz olunca mısır ununu ekleyip kavuruyoruz.
Kaynar suyu ekleyip yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Kıvam alınca peynirleri üzerine döküp karıştırıyoruz.
Yağ yüzeye çıkmaya başlayıp, peynirler eriyince altını kapatıyoruz.Afiyet olsun
Kuymak (Muhlama) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı