Kuymak Tanımı İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı su
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 kase kadar çeçil peyniri (Farklı kaşar yahut kolot peyniriyle falanda karıştırabilirsiniz)
Tuz (Damak tadınıza göre)
Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle teflon tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koyup, eritelim.
2 yemek kaşığı mısır unu ve tuzunuda ekleyip, unumuzun hafif rengi dönüp ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
Daha sonra yavaş yavaş suyumuzu dökelim ve yeterlice karıştıralım.
Bu etapta ocağımızın altını kısıyoruz ve tereyağı üzerine çıkana kadar hiç dokunmadan bir 5-10 dk pişmesini bekliyoruz.
Yağ üzerine çıktığında sıra peynirlerimizi ekliyoruz bu sefer fazla karıştırmıyoruz.
Yağı tekrar yüzeye çıktığında kuymağımız hazır.
Kuymak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı su
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 kase kadar çeçil peyniri (Farklı kaşar yahut kolot peyniriyle falanda karıştırabilirsiniz)
Tuz (Damak tadınıza göre)
Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle teflon tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koyup, eritelim.
2 yemek kaşığı mısır unu ve tuzunuda ekleyip, unumuzun hafif rengi dönüp ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
Daha sonra yavaş yavaş suyumuzu dökelim ve yeterlice karıştıralım.
Bu etapta ocağımızın altını kısıyoruz ve tereyağı üzerine çıkana kadar hiç dokunmadan bir 5-10 dk pişmesini bekliyoruz.
Yağ üzerine çıktığında sıra peynirlerimizi ekliyoruz bu sefer fazla karıştırmıyoruz.
Yağı tekrar yüzeye çıktığında kuymağımız hazır.
Kuymak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı