Kuymak Tanımı İçin Materyaller
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı dolusu mısır unu
1 su bardağı kaynar su
1 avuç kadar kolot peyniri( lisan peyniri kullandım ben)
Tuz
Kuymak Tanımı Yapılışı
Tavaya tereyağını alıp eritiyorum, yakmıyorum yalnızca eritiyorum.
Eriyen yağ üzerine mısır unu ekliyorum kokusu çıkana kadar karıştırıyorum.
Orta ateşte, üzerine su ekleyip süratlice karıştırıyorum.
Yoğunlaşmaya başlayınca lisan peynirlerimi ekliyorum 1-2 dk karıştırıyorum.
Çok karıştırmadan peynirin bizatihi erimesini bekliyorum, peynir eridiğinde 1 kez karıştırıp ocaktan alabilirsiniz. Sıcak servis edelim
afiyet olsun
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı dolusu mısır unu
1 su bardağı kaynar su
1 avuç kadar kolot peyniri( lisan peyniri kullandım ben)
Tuz
Kuymak Tanımı Yapılışı
Tavaya tereyağını alıp eritiyorum, yakmıyorum yalnızca eritiyorum.
Eriyen yağ üzerine mısır unu ekliyorum kokusu çıkana kadar karıştırıyorum.
Orta ateşte, üzerine su ekleyip süratlice karıştırıyorum.
Yoğunlaşmaya başlayınca lisan peynirlerimi ekliyorum 1-2 dk karıştırıyorum.
Çok karıştırmadan peynirin bizatihi erimesini bekliyorum, peynir eridiğinde 1 kez karıştırıp ocaktan alabilirsiniz. Sıcak servis edelim
afiyet olsun