Kuyruk Yağlı Kuru Dolma (Antep Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
15 kuru patlıcan
10 kuru biber
10 su kabağı
Salamura yaprak
Sumak
İç harcı;
2 su bardağı pirinç
2 kuru soğan
6-7 diş sarımsak
150 gr çekilmiş kuyruk
4-5 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Kuyruk Yağlı Kuru Dolma (Antep Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kurutulmuş ürünleri yumuşayana kadar kaynatıp süzün.
Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın. Pirinçleri yıkayıp süzün. Bütün iç malzemeleri bir kapta birleştirip karıştın.
Daha sonra dolmaları yarısına doldurup tencereye dizin. Salamura yaprakları da sarıp suyunuzu kaynatın.
Dolma taşını tencereye koyup su ekleyin.
Kaynadıktan sonra suda bekletilen sumak süzülüp eklenir ve ocağın altını kısıp suyunu çekene kadar bekleyelim.
Altını kapattıktan 1 saat sonra servis edilir. Afiyet olsun
Kuyruk Yağlı Kuru Dolma (Antep Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
15 kuru patlıcan
10 kuru biber
10 su kabağı
Salamura yaprak
Sumak
İç harcı;
2 su bardağı pirinç
2 kuru soğan
6-7 diş sarımsak
150 gr çekilmiş kuyruk
4-5 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Kuyruk Yağlı Kuru Dolma (Antep Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kurutulmuş ürünleri yumuşayana kadar kaynatıp süzün.
Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın. Pirinçleri yıkayıp süzün. Bütün iç malzemeleri bir kapta birleştirip karıştın.
Daha sonra dolmaları yarısına doldurup tencereye dizin. Salamura yaprakları da sarıp suyunuzu kaynatın.
Dolma taşını tencereye koyup su ekleyin.
Kaynadıktan sonra suda bekletilen sumak süzülüp eklenir ve ocağın altını kısıp suyunu çekene kadar bekleyelim.
Altını kapattıktan 1 saat sonra servis edilir. Afiyet olsun
Kuyruk Yağlı Kuru Dolma (Antep Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı