Son konular

Kuyruk Yağlı Kuru Dolma (Antep Usulü)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kuyruk Yağlı Kuru Dolma (Antep Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
15 kuru patlıcan
10 kuru biber
10 su kabağı
Salamura yaprak
Sumak
İç harcı;
2 su bardağı pirinç
2 kuru soğan
6-7 diş sarımsak
150 gr çekilmiş kuyruk
4-5 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz

Kuyruk Yağlı Kuru Dolma (Antep Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kurutulmuş ürünleri yumuşayana kadar kaynatıp süzün.
Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın. Pirinçleri yıkayıp süzün. Bütün iç malzemeleri bir kapta birleştirip karıştın.
Daha sonra dolmaları yarısına doldurup tencereye dizin. Salamura yaprakları da sarıp suyunuzu kaynatın.
Dolma taşını tencereye koyup su ekleyin.
Kaynadıktan sonra suda bekletilen sumak süzülüp eklenir ve ocağın altını kısıp suyunu çekene kadar bekleyelim.
Altını kapattıktan 1 saat sonra servis edilir. Afiyet olsun
Kuyruk Yağlı Kuru Dolma (Antep Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Antep Usulü Dolma Tarifi İçin Malzemeler 15 adet kuru patlıcan ️ 10 adet kuru biber 20 25 adet yaprak 1 büyük soğan 10 – 11 diş sarımsak 2 su bardağından az fazla pirinç 1 su bardağından az fazla zeytinyağı 2 tatlı kaşığına yakın tuz (1.5 da olur) 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Antep Yöresine Ait Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler 25 adet kuru patlıcan 20 adet kuru biber 10 adet kuru kabak 30 adet yaprak İç harcı için; 3 orta boy soğan 2 yemek kaşığı sarımsak 2 yemek kaşığı salça 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1,5 tatlı kaşığı limon tuzu 3 su bardağı pirinç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Antep Usulü Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler Yarım ip kuru patlıcan (yaklaşık 15-20 adet, boyutuna göre sayısı artırıp azaltılabilir.) 2 su bardağı pirinç 1 adet büyük soğan küçükse 2 adet 3 adet domates (1 tanesi tencere dibine, 1 tanesi iç harcına rendelenecek, 1 adet de dolmalara kapak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Bingöl Usulü Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı pirinç Kıyma 2 biber 2 domates 1 tane soğan Yarım deste maydanoz 1 yemek kaşığı pulbiber 1 yemek kaşığı isot 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Kuyruk yağı Sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Antep Usulü Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı kuru fasulye Yarım su bardağı nohut 300 gram dana kuşbaşı et 100 gram kuyruk yağı 1 soğan 1kapya biberi 2 yemek kaşığı karışık domates biber salçası 1.5 tatlı kaşığı tuz bir çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı zeytinyağı 1 litre su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt