Kuzu Etli Ekşili Terbiyeli Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
150 gr kadar kuşbaşı doğranmış kuzu eti
2 adet orta boy kereviz (biraz yeşil taze yaprağı da kullanıyorum)
1 adet patates
3 adet küçük soğan
1/2 (yarım) adet havuç
1 adet yumurta (Sarısı terbiye için kullandım)
1 adet limon (Suyu terbiye için kullandım)
Limondan küçük bir dilim kerevizleri doğradığım zaman kararmasın diye kestim
1 adet portakal (Suyu terbiye için kullandım)
1 su bardağı su
Tuz, karabiber ve zeytinyağı
Kuzu Etli Ekşili Terbiyeli Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kerevizin tam zamanı ve her türlü yemeyi çok sevdiğim bir sebze. Ekşiliği ile çok zevkle tüketeceğiniz bir yemek.
Etimiz, kereviz ve patatesimizi kuşbaşı boyutlarda doğrayıp hazırladım.
Kereviz ve patates tencereye alana kadar kararmasın diye suya koydum ve kerevizleri üzerine bir dilim limon attım.
Soğanı küçük küçük doğradım.
Havucu istediğiniz boyutta kesebilirsiniz ben onları da küçük doğradım.
Portakal ve limonun sularını sıkıp yumurta sarısı ile birlikte bir kaseye alıp iyice çırptım. Malzemeler hazır başlayalım pişirmeye.
Öncelikle etimizi, ısıttığımız tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte kavuralım. Rengi dönene kadar kavurduğumuz etimizin üzerine soğan ve havucu da ekleyelim ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim.
Sonra kerevizi ekleyelim. Yaklaşık 3, 4 dakika sonra patatesi, karabiber ve tuzu da ekleyip 1 su bardağı su ile kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Etimiz ve diğer sebzelerimiz piştiğinde bir tutam ayırıp ince ince kıydığım kereviz saplarından ekleyelim.
Yemeğin suyundan çırptığımız yumurtalı terbiye içine yavaş yavaş ekleyip terbiyenin ısısı ile yemeğin ısısını dengelemek zorundayız. Çünkü kesilebilir.
Temperlediğimiz terbiyemizi de son olarak tencereye aktaralım.
Bir kaç dakika sonra yemeğimiz hazır ocaktan alabiliriz.Kereviz,pırasa gibi sebzeleri pişirirken bir iki dilim kadar buzluğa ayırıyorum. Sonrasında çorbalarımda kullanmak için birer tutam sebze hep lazım oluyor.Afiyet olsun.
Kuzu Etli Ekşili Terbiyeli Kereviz Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
150 gr kadar kuşbaşı doğranmış kuzu eti
2 adet orta boy kereviz (biraz yeşil taze yaprağı da kullanıyorum)
1 adet patates
3 adet küçük soğan
1/2 (yarım) adet havuç
1 adet yumurta (Sarısı terbiye için kullandım)
1 adet limon (Suyu terbiye için kullandım)
Limondan küçük bir dilim kerevizleri doğradığım zaman kararmasın diye kestim
1 adet portakal (Suyu terbiye için kullandım)
1 su bardağı su
Tuz, karabiber ve zeytinyağı
Kuzu Etli Ekşili Terbiyeli Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kerevizin tam zamanı ve her türlü yemeyi çok sevdiğim bir sebze. Ekşiliği ile çok zevkle tüketeceğiniz bir yemek.
Etimiz, kereviz ve patatesimizi kuşbaşı boyutlarda doğrayıp hazırladım.
Kereviz ve patates tencereye alana kadar kararmasın diye suya koydum ve kerevizleri üzerine bir dilim limon attım.
Soğanı küçük küçük doğradım.
Havucu istediğiniz boyutta kesebilirsiniz ben onları da küçük doğradım.
Portakal ve limonun sularını sıkıp yumurta sarısı ile birlikte bir kaseye alıp iyice çırptım. Malzemeler hazır başlayalım pişirmeye.
Öncelikle etimizi, ısıttığımız tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte kavuralım. Rengi dönene kadar kavurduğumuz etimizin üzerine soğan ve havucu da ekleyelim ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim.
Sonra kerevizi ekleyelim. Yaklaşık 3, 4 dakika sonra patatesi, karabiber ve tuzu da ekleyip 1 su bardağı su ile kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Etimiz ve diğer sebzelerimiz piştiğinde bir tutam ayırıp ince ince kıydığım kereviz saplarından ekleyelim.
Yemeğin suyundan çırptığımız yumurtalı terbiye içine yavaş yavaş ekleyip terbiyenin ısısı ile yemeğin ısısını dengelemek zorundayız. Çünkü kesilebilir.
Temperlediğimiz terbiyemizi de son olarak tencereye aktaralım.
Bir kaç dakika sonra yemeğimiz hazır ocaktan alabiliriz.Kereviz,pırasa gibi sebzeleri pişirirken bir iki dilim kadar buzluğa ayırıyorum. Sonrasında çorbalarımda kullanmak için birer tutam sebze hep lazım oluyor.Afiyet olsun.
Kuzu Etli Ekşili Terbiyeli Kereviz Tarifi Fotoğraflı Yapılışı