Kuzu Etli Terbiyeli Kereviz Tanımı İçin Gereçler
1 orta uzunluk kereviz
1 büyük uzunluk patates
250 gram kuzu eti
2 adet havuç
1 adet kapya biber
1 adet portakal
2 adet limon
1 küçük uzunluk soğan
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
Kuzu Etli Terbiyeli Kereviz Tanımı Yapılışı
Kerevizi ve patatesi soyup küp küp doğruyoruz kereviz taze olan yapraklarında bir kaç kol ayırıyoruz.
Doğradığımız kerevizi su doldurduğum bir kaba alıp üzerini bir limonun suyunu sıkıp bekleme birikiyoruz.
Ocağa 2 tencere koyuyoruz birinde etleri kavuruyoruz başkasına isi havucun birini rendeleyip kavuruyoruz rengini vermeye başladığında soğan ve öteki havucu da küp küp doğrayıp ek ediyoruz .
Biraz kavurulduktan sonra öteki tenceredeki kavurduğumuz etleri de katıyoruz .
Bir iki çevirdikten sonra suyunu ek edip kaynamaya bırakıyoruz.
15 dakika sonra et pismişim diye bakılır eyer pistiyse patates ek edilir.
7 dakika sonrada kerevizler ek edilir ve kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
Derin bir kaseye yoğur ve unu biraz suyla çırpılır patates ve kerevizler yumuşadıysa yoğurt ve un karışımın içine kaynayan yemeyin suyunda 1 kepçe alınıp biraz çırpılır ve tencere ye dökülür .
Bir iki tikirik kaynatılıp ocak kapatılır doğradığımız kereviz kapaklarınızda limon ve portakalın suyunu da birlikte yemeye ek edilip kapağı kapalı bir biçimde demlenmeye bırakılır.
Deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun et sevmeyenler zeytin yağlı da tıpkı tanımı pişirebilirler.
1 orta uzunluk kereviz
1 büyük uzunluk patates
250 gram kuzu eti
2 adet havuç
1 adet kapya biber
1 adet portakal
2 adet limon
1 küçük uzunluk soğan
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
Kuzu Etli Terbiyeli Kereviz Tanımı Yapılışı
Kerevizi ve patatesi soyup küp küp doğruyoruz kereviz taze olan yapraklarında bir kaç kol ayırıyoruz.
Doğradığımız kerevizi su doldurduğum bir kaba alıp üzerini bir limonun suyunu sıkıp bekleme birikiyoruz.
Ocağa 2 tencere koyuyoruz birinde etleri kavuruyoruz başkasına isi havucun birini rendeleyip kavuruyoruz rengini vermeye başladığında soğan ve öteki havucu da küp küp doğrayıp ek ediyoruz .
Biraz kavurulduktan sonra öteki tenceredeki kavurduğumuz etleri de katıyoruz .
Bir iki çevirdikten sonra suyunu ek edip kaynamaya bırakıyoruz.
15 dakika sonra et pismişim diye bakılır eyer pistiyse patates ek edilir.
7 dakika sonrada kerevizler ek edilir ve kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
Derin bir kaseye yoğur ve unu biraz suyla çırpılır patates ve kerevizler yumuşadıysa yoğurt ve un karışımın içine kaynayan yemeyin suyunda 1 kepçe alınıp biraz çırpılır ve tencere ye dökülür .
Bir iki tikirik kaynatılıp ocak kapatılır doğradığımız kereviz kapaklarınızda limon ve portakalın suyunu da birlikte yemeye ek edilip kapağı kapalı bir biçimde demlenmeye bırakılır.
Deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun et sevmeyenler zeytin yağlı da tıpkı tanımı pişirebilirler.