SoruCevap
Yeni Üye
Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı İçin Gereçler
1 kg kuzu gerdan
15 tane arpacık soğan (Normal soğanda olur)
3 tane patates (Büyük büyük doğruyoruz)
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
5 su bardağı su
Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı Yapılışı
Öncelikle düdüklü tenceremize 1 yemek kaşığı sıvı yağımızı koyup etlerimizi mühürlüyoruz.
Sonra üzerine suyumuzu ekliyip düdüklümüzü kapatıyoruz.
20 dk sonra etlerimiz pişmiş olur. Öbür bir tencereye sıvı yağ ve unumuzu ekleyip kavuruyoruz.
Daha sonra üzerine düdüklüdeki etimizin suyunu süzgeç yardımı ile süzerek tenceremize ekliyoruz.
Soğanlarımızı ve patateslerimizi ve etlerimizi ek edip tuz ve karabiberimizi de ekleyip patateslerimiz pişene kadar kaynatıyoruz. Afiyet olsun şimdiden
1 kg kuzu gerdan
15 tane arpacık soğan (Normal soğanda olur)
3 tane patates (Büyük büyük doğruyoruz)
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
5 su bardağı su
Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı Yapılışı
Öncelikle düdüklü tenceremize 1 yemek kaşığı sıvı yağımızı koyup etlerimizi mühürlüyoruz.
Sonra üzerine suyumuzu ekliyip düdüklümüzü kapatıyoruz.
20 dk sonra etlerimiz pişmiş olur. Öbür bir tencereye sıvı yağ ve unumuzu ekleyip kavuruyoruz.
Daha sonra üzerine düdüklüdeki etimizin suyunu süzgeç yardımı ile süzerek tenceremize ekliyoruz.
Soğanlarımızı ve patateslerimizi ve etlerimizi ek edip tuz ve karabiberimizi de ekleyip patateslerimiz pişene kadar kaynatıyoruz. Afiyet olsun şimdiden