Son konular

Kuzu İncik Lokum Kıvamında Tandır Lezzetinde

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kuzu İncik Lokum Kıvamında Tandır Lezzetinde Tanımı İçin Gereçler
7-8 adet kuzu incik (adet sayısı size kalmış)
8 yemek kaşığı zeytin yağ (incik için)
10 adet orta uzunluk patates
4 yemek kaşığı zeytin yağ (sebzeler için)
6 adet orta uzunluk kuru soğan
8 adet orta uzunluk havuç
2 baş orta uzunluk sarımsak
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 dolu tatlı kaşığı dağ kekiği
1 silme çay kaşığı çekme karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Etlere serpmek için biraz tuz

Kuzu İncik Lokum Kıvamında Tandır Lezzetinde Tanımı Yapılışı

Tüm sebzelerin kabuklarını soyup bir kaba bütün halleri ile biriktirelim.
Üzerlerine tüm baharatları ve 4 kaşık yağını döküp güzelce karıştıralım.
Her bir kuzu incik için üzerine 1 yemek kaşığı zeytin yağ döküp elimiz ile sıvayarak yağlayıp hazır edelim.
Ocağı en yüksek ateşe açıp kuru tavamızı kızdıralım.
Daha sonra incikleri içine aldığı kadar dizip her yerini çevirerek mühürleyerek tavada kızartalım.
Tavadan almadan evvel etlere tuzluk ile biraz tuz serpelim.
Fırın tepsimizin tabanını birazcık yağlayalım, yüzeylerini kızarttığımız incikleri tepsiye dizelim.
Ortalara gelişi hoş dizerek baharatlı sebzelerimizi yerleştirelim.
2 adet yağlı fırın kağıdını musluk ta ıslatıp elimizle sıkalım ve kapak olacak biçimde tepsi üzerine üst üste kapatalım.
Evvelden ısıtılmış fansız alt üst ayar 200° derece fırının orta rafında 45 dk pişirelim.
Daha sonra tepsiyi bir alt rafa indirelim ve 1 saat daha yemeği fırında pişmeye bırakalım.
Gerisine dereceyi 215° derece yükseltip 40 dakika daha pişirelim.
Sonra üzerini açıp çatal ile etleri denetim edelim pamuk üzere pişmişlerse fırından çıkarıp sıcağı ile servis edelim. Afiyet şifa olsun.
 
Üst Alt