Son konular

Kuzu İncik (Sebzeli)

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Kuzu İncik (Sebzeli) Tanımı İçin Gereçler
3 adet kuzu incik
3 adet patates
2 adet soğan
2 adet patates
Defne yaprağı, karabiber,pul biber,kekik,un

Kuzu İncik (Sebzeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İncikleri şayet üzeri ıslaksa kuruluyoruz.
Daha sonra mantolama süreci uyguluyoruz.
Öncesinde una sonra karabiber pul biber ve kekik karışımına buluyoruz.
İki yüzünüde 3 dk 3 dk sonra 1 er dakika daha kızgın tencerede mühürlüyoruz.
Sonrasında 3 su bardağı ekliyoruz.
Kokusunu almak için defne yaprağı ve tercihen baharatlarını atıyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp su kaynadıktan sonra ocağın en kısık derecesine alıp pişmeye bırakıyoruz.
1 saat piştikten sonra zerzevatları ekleyip etlerin başka yüzünü çeviriyoruz.
Bu biçimde 2 saat kadar pişiriyoruz.
Sonrasında pişen et ve zerzevatları evvel yağlı kağıda sonra aliminyum folyaya sarıp fırına veriyoruz.
Birinci 50 dk alt üst ayarda 200 derecede pişiriyoruz.
Sonra folyoyu ve yağlı kağıdı açıp etin üzerinin kızarması için 10-15 dk daha 170-180 derece ortasında pişiriyoruz. Yemeğimiz hazır afiyet olsun .
Kuzu İncik (Sebzeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt