Kuzu İncik Tanımı İçin Gereçler
2 incik kuzu
1 tatlı kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı sirke
1 defne yaprağı
4-5 mantar
5 adet sarımsak
1 soğan
1 yemek kaşığı un
Et çeşnisi ( Biberiye, tuz, toz biber, kekik, sarımsak, karabiber)
Kuzu İncik Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İnciklerimizi güzelce yıkayıp kuruluyoruz, et çeşnisiyle düzgünce ovuşturup evvelce altını açtığımız tavada yüksek ateşte zeytin yağı ile mühürlüyoruz.
Mühürlediğimiz eti kenara alıyoruz ve düdüklünün içine zeytinyağı ve unu kavuruyoruz, hiç pişirmeden mantarları dilimliyoruz.
Soğanları ve sarımsakları da ekliyoruz ve etimizi tencereye alıyoruz. Etin üzerine sirkeyi ve pekmezi ekleyip düdüklünün ağzını kapatıyoruz.
1, 5 saat en kısık ateşte pişiriyoruz. Mükemmel lezzetlenmiş bir et ve hafif ağır bir kıvamda şahane sosu eşliğinde servis ediyoruz.
2 incik kuzu
1 tatlı kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı sirke
1 defne yaprağı
4-5 mantar
5 adet sarımsak
1 soğan
1 yemek kaşığı un
Et çeşnisi ( Biberiye, tuz, toz biber, kekik, sarımsak, karabiber)
Kuzu İncik Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İnciklerimizi güzelce yıkayıp kuruluyoruz, et çeşnisiyle düzgünce ovuşturup evvelce altını açtığımız tavada yüksek ateşte zeytin yağı ile mühürlüyoruz.
Mühürlediğimiz eti kenara alıyoruz ve düdüklünün içine zeytinyağı ve unu kavuruyoruz, hiç pişirmeden mantarları dilimliyoruz.
Soğanları ve sarımsakları da ekliyoruz ve etimizi tencereye alıyoruz. Etin üzerine sirkeyi ve pekmezi ekleyip düdüklünün ağzını kapatıyoruz.
1, 5 saat en kısık ateşte pişiriyoruz. Mükemmel lezzetlenmiş bir et ve hafif ağır bir kıvamda şahane sosu eşliğinde servis ediyoruz.